Beşiktaş, Antalyaspor'u yenerek zirvedeki yerini korudu

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Antalyaspor'u konuk eden Beşiktaş, Oğuzhan'ın 27. dakikada kaydettiği golle 1-0 kazanarak liderliğini sürdürdü. Maç fazlası ile Fenerbahçe ile aradaki puan farkını 4'e çıkaran Siyah-Beyazlılarda gözler Galatasaray-Fenerbahçe derbisine çevrildi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 1 - 0 ANTALYASPOR

STAT: Başakşehir
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Necip, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan (Dk.73 Tolgay), Quaresma (Dk.46 olcay), Sosa, Kerim Frei, Gomez (Dk.85 Cenk)

ANTALYASPOR: M'Bolhi, Diego, Celustka, Rıdvan, Motta, Makoun, Yekta, Zeki (Dk.62 Danilo), Serdar, Mbilla, Eto'o

SARI KARTLAR:Quaresma, Necip (Beşiktaş), Mbilla (Antalyaspor)

Reklam
Reklam

GOLLER: Dk.27 Oğuzhan (Beşiktaş)

4. dakikada Serdar Özkan'ın soldan yaptığı ortada, ceza sahasında iyi yükselen Eto'o'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

24. dakikada sağ tarafta, korner noktasına yakın bölgeden serbest vuruş kullanan Sosa'nın ortasında, arka direkte boş pozisyonda Gomez'in yaptığı kafa vuruşunda, top yandan az farkla dışarı çıktı.

27. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sosa ile verkaça girerek altıpasın dışında, sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

35. dakikada Zeki Yıldırım'ın uzan pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Yekta Kurtuluş'un ceza sahasında yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Beşiktaşlı futbolcu ve taraftarlar, 53. dakikada topun ceza sahası içerisinde Diego'nun eline çarptığını iddia ederek penaltı kararı verilmesini istedi ancak hakem Hüseyin Göçek oralı olmadı. Tecrübeli hakemin bu kararı sonrası futbolculardan, teknik heyetten ve tribünlerden büyük tepki geldi.

Reklam
Reklam

62. dakikada Beşiktaş, Mario Gomez'le çok net bir gol fırsatı yakalamıştı fakat Alman futbolcu, kale önünde dengesini kaybederek yere düştü.

Kalan dakikalarda Siyah-Beyazlılar oyunda tempoyu iyice düşürdü. Çoğunlukla orta alan mücadelelerine sahne olan 2. yarıda gol sesi gelmeyince maç 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu skorla Beşiktaş en yakın takipçisi Fenerbahçe ile aradaki puan farkını maç fazlası ile 4'e çıkararak zirvedeki yerini korudu.