Beşiktaş çıkışı sürdürüyor

ANKARA (İHA) - Süper Lig'in 10. haftasında Ankaragücü ile Beşiktaş, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile biten karşılaşmanın ikinci yarısında da 2 gol atan Beşiktaş sahadan 4-1 galibiyetle ayrılarak 3 puan kazanmasını bildi.

Karşılaşmayı Oktay Demiray yönetti.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?>

Maça Ankaragücü hızlı başladı. Karşılaşmanın 6. dakikasında Guel, ceza sahasında İbrahim Üzülmez'in müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Faruk Namdar, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Reklam
Reklam

16. dakikada İbrahim Üzülmez, ceza sahasında Ayhan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Carew, topu ağlara göndererek skorda dengeyi sağladı.

45. dakikada Ahmet Hassan'ın kullandığı kornerde İbrahim Üzülmez'in kafayla indirdiği topla buluşan Mustafa Doğan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla bitti.

İkinci yarıda 64. dakikada Carew'in pasında ceza sahasında topla buluşan İbrahim Akın, topu ağlara gönderdi. Durum 3-1 oldu.

86. dakikada defansın ofsayt gerekçesiyle durduğu pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Juanfran, aşırtma buir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirleyen golü attı. Maçtan konuk ekip Beşiktaş 4-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmada Ankaragücü'nden Ayhan, Adem ve Dursun Beşiktaş'tan ise Ahmet Yıldırım ve Juanfran birer sarı kart gördüler.

Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente del Bosque, maç sonrası yaptığı açıklamada, zor bir maç olduğunu belirterek, "Karşımızda iyi oynayan bir rakip vardı. 3 puan almak çok önemliydi, bunu elde ettiğimiz için mutluyuz. İyi futbol ortaya koyamadık, ama şans bizden yanaydı. Her hafta daha iyi futbol oynuyoruz. Her hafta puan almak ve üst sıralara yükselmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay ise, maçın hakeminin hatalı kararlar verdiğini söyleyerek, "Hem Ankaragücü'nün hem de bizim kazandığımız penaltılar net penaltı değil. Hakem birinden aldı, bir diğerine verdi. Her maçta hakemlerin adil olmasını istiyoruz. Hakemler herkese eşit davranmalı. Haftaya derbide Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Fenerbehçe, ligde namağlup liderliğini sürdürüyor. Fenerbahçe maçında sahaya kazanmak için çıkacağız" diye konuştu.
Beşiktaş Basın Sözcüsü Reha Muhtar da, galibiyet serilerine Diyarbakırspor ile başlayıp Ankaragücü ile devam ettiklerini belirterek, "4'er 4'er gidiyoruz. İnşallah devam edeceğiz. Bugün çok eksiğimiz vardı. Buna rağmen iyi futbol oynadık ve kazanmasını bildik. Böyle devam etmek istiyoruz. İlk devrenin sonuna kadar lider ile aramızdaki puan farkını en aza indirmek istiyoruz. Hakemler de umarım eksik ve haksız kararlarla Beşiktaş'ın puanlarının gitmesine neden olmazlar" diye konuştu.

Ankaragücü Teknik Direktörü Reha Kapsal ise, 4-1'lik skoru haketmediklerini söyleyerek, "Çok iyi oynadık. Bu skoru kesinlikle haketmedik. Karşılaşmanın kırılma anlarında golleri atamadık, maçın hakemi adaletli bir şekilde oyunu bitiremedi. Biz de yedek kulübesinde saat tuttuk, hakem ilk yarıyı 45 saniye fazla oynattı. İlk yarıyı 1-1 bitirmek ile 2-1 bitirmek arasında çok fark var. Beşiktaş'tan üstün oynadık. Beşiktaş, 3.5 pozisyonda 4 gol buldu. Bizim tek sıkıntımız forvet oyuncularının alternatifi olmaması. Top bizi sevmedi. Yapılacak herşeyi yaptık, ancak galip gelemedik. Artık önümüzdeki haftalara bakacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın da, bu skor sonrasında konuşmaya gerek olmadığını belirterek, "Beşiktaş pozisyonları daha iyi değerlendirdi, Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Yenilmemiz çok önemli değil, kadromuz iyi, ancak gerekirse takviye yaparız" dedi. Taraftarların maça ilgi göstermemesini eleştiren Aydın, "Ankara seyircisi gerek Gençlerbirliği, gerekse Ankaragücü maçlarına böyle bir katkıda bulunacaklarsa fazla birşey istemesinler. Vermeden almak Allah'a mahsustur" ifadelerini kullandı.
Siyah-beyazlı futbolcular, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, gelecek hafta karşılaşacakları Fenerbahçe'yi yenerek bir seri yakalayıp üst sıralara tırmanmak istediklerini belirtti. Penaltı kararlarını değerlendiren Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Üzülmez, "Ankaragücü'ne verilen penaltıysa bana da yapılan penaltıydı" ifadelerini kullandı.