Beşiktaş, Eskişehirspor'u rahat geçti

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında Beşiktaş ile Eskişehirspor İstanbul'da karşılaştı. Geçen hafta ligde Fenerbahçe'ye 4 gün önce Türkiye Kupası'nda da Konyaspor'a  yenilerek taraftarını üzen Siyah-Beyazlılar Eskişehirspor'u Atiba ve Mario Gomez'in (2) golleriyle 3-1 yenerek moral depoladı. Bu skorla Beşiktaş (bir maçı eksik) lider Fenerbahçe (56) ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 3 - 1 ESKİŞEHİRSPOR

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Alexis, Marcelo Guedes, İsmail, Atiba, Oğuzhan, Sosa (Dk. 71 Tolgay), Quaresma (Dk. 51 Kerim Frei), Olcay (Dk. 78 Cenk Tosun), Gomez

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Sezgin, Dossa Junior, Figueras, İshak, Kıvanç (Dk. 73 Alpaslan), Toko, Hadzic, Engin (Dk. 46 Okriashvili), Meye, Emre Güral (Dk. 67 Bokila)

Reklam
Reklam

GOLLER: Dk. 29 Atiba Hutchinson, dk. 36 ve 70 Mario Gomez (Beşiktaş), Dk.89 Hadzic (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: Meye, Toko, Bokila (Eskişehirspor)

Geçen hafta ligde Fenerbahçe'ye 4 gün önce de Konyaspor'a yenilerek Türkiye Kupası'na havlu atan Beşiktaş, 'moral' arıyordu. Rakibi de son sıraya demir atmış Eskişehirspor'du Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda..

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Fenerbahçe Akhisar deplasmanından 3 puanla dönünce bu maçın önemi daha da arttı.

siyah-Beyazlılar henüz 9. dakikada gole çok yaklaştı. İsmail Köybaşı'nın pasında ceza sahası sol kanadında topla buluşan Olcay, Mario Gomez'e ortaladı. Alman golcünün vuruşu kaleci Boffin'de kaldı.

16. dakikada bu kez Olcay kornerden gelen topu bir anda önünde buldu. Genç futbolcunun vuruşu direkten döndü.

24. dakikada Beşiktaş kalesine ilk şutlarını Meye ile çeken konuk ekip 29. dakikada ise Atiba'nın golüne engel olamadı. Kazanılan korner atışında topun başına geçen Sosa'nın ortasına iyi yükselen Atiba Siyah-Beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Golden hemen sonra Quaresma, Kıvanç'tan kazandığı topu ceza sahası içerisindeki Mario Gomez'e verdi. Alman futbolcu zor olanı yapı topu üstten auta attı.

Reklam
Reklam

Bu pozisyondan 5 dakika sonra (36. dakika) Mario Gomez skoru 2-0'a taşıdı. Quaresma'nın ortasını iyi değerlendiren Gomez'in kafa vuruşu ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Beşiktaş 2. yarıya da fırtına gibi başladı.

49. dakikada Mario Gomez'in sert şutu kaleci Boffin'dne döndü. Oğuzhan'ın önünde kalan meşin yuvarlağa yıldız isim dokundu. Gecenin yıldızı Boffin bu pozisyonda da başarılıydı.

65. dakikada Mario Gomez'in pasıyla bir anda Boffin'le karşı karşıya kalan Olcay'ın şutu zayıftı.

70. dakikadea ise Mario Gomez bir daha sahne aldı. Figueras'ın geri pası kısa kalınca topu takip eden Gomez kendisinin ikinci takımının 3. golünü attı.

81. dakikada Beşiktaş hızlı çıktı, soldan Kerim Frei yerden ortaladı, savunma son anda kornere çeldi. erim korneri paslaşarak kullandı, Oğuzhan orta şut karışımı bir vuruş yaptı, top doğrudan dışarı çıktı.

89. dakikada Esskişehirspor'un beklenmeyen golü geldi. Meye, sağ kanattan getirip ceza sahasına ortaladı. İkinci devre oyuna giren Bokila ceza sahası önündeki Hadzic'e çıkardı. Hadzic, topun gelişine vurdu kaleci Tolga'nın yapabileceği hiç bir şey yoktu: 3-1

Reklam
Reklam

Kalan dakikalard abaşka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 3-1 galip ayrıldı.