Beşiktaş futbolcu değirmeni

Beşiktaş, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in 1,5 yıllık görev süresi içinde, transferde Türkiye'nin en aktif kulübü oldu.

Siyah-beyazlılar, Demirören döneminde toplam 24 futbolcu alırken, bu transferlere rağmen beklenen sportif başarıyı bir türlü yakalayamadı.

Demirören'in göreve geldiği 2004-05 sezonunda 2'si yabancı olmak üzere toplam 15 transfer yapan Beşiktaş, 2005-06 sezonunda ise şu ana kadar 4'ü yabancı 9 futbolcuyu renklerine bağladı.

Beşiktaş'ta, Demirören'in göreve geldiğinde takım kadrosunda yer alanlar içinde sadece 6'sı, futbol yaşamlarını siyah-beyazlı takımda devam ettiriyor.

Reklam
Reklam

Son 1,5 yılda, "Kara Kartallar"da kadro neredeyse tamamen değişti. Demirören göreve geldiğinde takımda bulunan Tayfur, Sergen, Cordoba, Tümer, Ahmed Hassan ve İbrahim Üzülmez halen kadroda yer alan isimler oldu.

Beşiktaş, Yıldırım Demirören döneminde ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan daha önce forma giymiş toplam 8 futbolcu transfer etti.

Futbolcu transferlerinin çokluğunun yanı sıra siyah-beyazlılar, 1,5 yıllık Demirören döneminde toplam 3 teknik adamla çalıştı.