Beşiktaş, geleceğe umutla bakıyor

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, deplasmanlarda kazanabilmeleri için özellikle yıldız futbolcuları Ricardinho ve Delgado'nun daha etkili bir futbol oynaması gerektiğini belirterek, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçına ne olursa olsun kazanmak için gideceklerini kaydetti.

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ve Siyah-beyazlı futbolcular İbrahim Toraman, Bobo ve Delgado, Cola Turka'nın Swissotel'de gerçekleştirilen yeni imaj kampanyasının tanıtımında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Trabzonspor maçına ne olursa olsun kazanmak için gideceklerini belirterek, "Ben de Trabzonluyum, ama Beşiktaş taraftarıyım. Entresan bir maç olacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Siyah beyazlı takımın deplasmanlarda zorlanmasını takımın genç ve tecrübesiz olmasına bağlayan Futbol Şube Sorumlusu Kolot, "Daha etkili bir oyun oynamalıyız.

Özellikle yıldız futbolcularımız Ricardinho ve Delgado'nun deplasmanda daha etkili bir futbol sergilemeleri lazım ki biz de galip gelebilelim" diye konuştu.

Şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soru üzerine Kolot, "Geriden gelmek bazen avantajlı oluyor. Şu anda takımı şampiyonluk stresine sokmak istemiyoruz. İnşallah maçlarımızı kazana kazana ligi zirvede bitiririz. İlk önce Trabzonspor maçını ardından da Galatasaray maçını kazanmak istiyoruz. Trabzonspor maçını kaybetsek de şampiyonluk yarışında havlu atmayız, ama büyük avantaj kaybederiz" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı futbolcu İbrahim Toraman ise, sezonun ikinci yarısında çıkışa geçtiklerini, ancak önemli olanın bu çıkışı sonuna kadar sürdürebilmek olduğunu belirterek, "İkinci yarıda takım olarak iyi bir çıkış yakalamıştık. Konyaspor maçında 3 puan hedeflemiştik. Ama o günkü saha şartlarında takım olarak tam performansımızı sahaya yansıtamadık ve sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Böyle maçlarda mazeret aramıyoruz, ancak bunlar da mağlubiyetimize etki ediyor. Biz iyi bir takımız. Lig uzun maraton, önemli olan şampiyonluğu sonuna kadar kovalayabilmek. Önümüzde uzun bir periyot var, bu periyotta rakiplerimiz de puan kaybedecektir. Önemli olan takım olarak bizim ne yapacağımız. Sezonun ikinci yarısında başlayan bir çıkışımız var. Önemli olan bu çıkışı sonuna kadar sürdürebilmek. Önümüzde Trabzonspor ve Galatasaray ile oynayacağımız zorlu 2 maç var. Onları düşünüyoruz. İnşallah o maçlara çok iyi konsantre olarak, o maçları 3 puanla atlatırsak sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda tur atlayacağına inandığını söyleyen İbrahim Toraman, "Fenerbahçe iyi bir takım. İyi ve kaliteli oyuncuları var. AZ Alkmaar ile oynadıkları ilk maçta şanssızdılar. Avantajlı bir skor elde edebilirlerdi. Ama bence burada maçın sonlarına doğru iyi futbol oynadılar, attıkları goller var. İnanıyorum ki orada iyi oynayıp turu geçecekler" dedi.

Arjantinli yıldız Delgado ise, şampiyonluk yolunda deplasmanda oynanacak maçların çok önemli olduğunu belirterek, "Ligde ilk 4 içinde bulunan takımlardan daha fazla deplasman maçını kazanan şampiyonluğa en yakın takım olacaktır. Bu nedenle dışarıda oynanacak maçlar çok önemli" ifadelerini kullandı.

Brezilyalı golcü futbolcu Bobo da, Trabzonspor maçına 3 puan için çıkacaklarını belirterek, "Konyaspor karşısında kaybettiğimiz 3 puanı geri getiremeyiz. Trabzonspor maçına 3 puan için çıkacağız. Bizim için çok önemli bir maç" dedi. 'Şampiyonluk uzak hedef mi ?' sorusuna Bobo, "Liderle aramızda 8 puan fark var. Oynanacak da 13 maç var. Daha alınacak çok maç var. Şampiyonluk için sonuna kadar savaşacağız" açıklamasıyla karşılık verdi.

Reklam
Reklam