Beşiktaş Kız Futbol Eğitim Merkezleri Projesine Katıldı

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Beşiktaş, kadın futbolunda yer alma kararı aldı. Siyah-beyazlılar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun geliştirmiş...

Türkiye'nin köklü kulüplerinden Beşiktaş, kadın futbolunda yer alma kararı aldı. Siyah-beyazlılar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun geliştirmiş olduğu ve UEFA'nın finansal olarak desteklediği Kız Futbol Eğitim Merkezleri projesiyle bu alandaki çalışmalara başladı.

Proje kapsamında 8 ay boyunca çevre okullardan 12-13 ve 14-15 yaş grubundan kız öğrenciler saptanarak, Beşiktaş Kulübü çatısı altında temel futbol eğitimine tabi tutulacak. Eğitimler sonunda yetenekli olduğu tespit edilen kızlardan oluşturulacak takım ile Beşiktaş, TFF'nin Nisan 2013'te ilk kez hayata geçireceği U13 Şampiyonası'nda yer alacak.

Reklam
Reklam

TFF Kadın Futbolu Müdürü Erden Or, Beşiktaş'ın bu projede yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Kadın futbolunun gelişiminde erkek futbolunda marka konumuna gelmiş kulüplerin önemli bir rol üstleneceğine inandıklarını ifade eden Or, "Kulüplerle işbirliği içerisinde geliştirdiğimiz bu proje, UEFA tarafından diğer ülkelere örnek gösterilmekte." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: