Beşiktaş - Konyaspor maç özeti izle: Süper Kupa Beşiktaş'ı 2-1 yenen Konyaspor'un!

Beşiktaş Konyaspor maçı ile Süper Kupa sahibini buldu. Nefesleri kesen mücadele sonrasında meydana gelen olaylar, Beşiktaş - Konyaspor maçının önüne geçti. Konyaspor, son dakikalarda kazandığı penaltıyı gole çevirerek Beşiktaş'ı 2-1 yendi ve yeni teknik direktör ile yeni sezona kupa ile başladı. Beşiktaş Konyaspor Süper Kupa maçı geniş özeti, golleri ve önemli anları haberimizden izleyebilirsiniz.

Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasında Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Turkcell Süper Kupa finalinde heyecan dorukta idi. İki takımın taraftarlarının hınca hınç doldurduğu maçta gülen taraf Konyaspor oldu. Beşiktaş - Konyaspor maçı sonrasında meydana gelen olaylar ise maçın önüne geçti. Maç sonrasında iki takımın taraftarlarının sahaya girerek kavga etmesi kupa heyecanına gölge düşürdü. Maçı protokolden izleyen Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise olaylar sonrasında yapılanların cezasız kalmayacağını söyledi. Milli Takım yeni teknik direktörü Lucescu da maçı izleyenler arasında idi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş, Konyaspor maçında baştan sonra etkili bir oyun oynadı. Siyah beyazlı takımda Cenk Tosun ile yakalanan birçok gol pozisyonu değerlendirilemedi. Konyaspor'un ender gerçekleşen ataklarında az adamla yakalan Beşiktaş, maçın adamı ilan edilen Taore'nin akıl dolu golüyle 1-0 geriye düştü. Cenk Tosun'la 77. dakikada beraberliği sağlayan Beşiktaş'ta bu sezonun flaş transferlerinden Pepe'nin penaltıya sebep olması sonrasında 2-1 geriye düştü. Beşiktaş, 89. dakikada geriye düştüğü ve beş dakika uzatmalarda Konyaspor kalesinde aradığı golü yakalayamadı. Yeni transfer Negrado'nun vuruşu ise kaleci Serkan çizgi üzerinde tuttu. Beşiktaş - Konyaspor maç özetini, gollerini ve önemli anlarını aşağıdaki geniş özet linkinden izleyebilirsiniz.

Beşiktaş Konyaspor maç özeti izlemek için tıklayınız

BEŞİKTAŞ - KONYASPOR MAÇ ÖZETİ

14. dakikada ceza sahasının hemen dışında rakibinden topu kapan Cenk Tosun, kaleyi görür görmez sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı, güçlükle topu taça çeldi.

Reklam
Reklam

26. dakikada ceza sahasında topla buluşan Babel'in pasında Cenk Tosun, yerden sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı çizgi üzerinde topu bloke etti.

33. dakikada Atiker Konyaspor 1-0 öne geçti. Fofana'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Traore, plase bir vuruşla öne açılan kaleci Fabricio'nun üstünden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.

41. dakikada Atiba'nın pasında topla buluşan Babel, çalımlarla ceza sahasının içine girer girmez sert vurdu. Atiker Konyaspor savunmasından seken top kornere gitti.

54. dakikada Atiker Konyaspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

77. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Caner'in kullandığı taç atışında top Quaresma'dan sekerek ceza sahasının içinde Cenk Tosun'un önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın parmaklarının ucuna çarparak ağlara gitti: 1-1.

90. dakikada Atiker Konyaspor penaltı kazandı. Bu dakikada Bourabia, Pepe tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Skubic, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2

Reklam
Reklam

90+2. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasına kale sahası içerisinde Negredo'nun kafa vuruşu kaleci Serkan'dan sekti. Seken top yeniden Negredo'ya çarptı ve Serkan çizgi üzerinde topu ayaklarıyla kontrol etti.

Maçta başka pozisyon olmayınca sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Atiker Konyaspor, kupanın sahibi oldu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki takımın da kupayı kazanmak istediğini belirtti.

Maçın ardından bir sevinen, bir de üzülen olacağını hatırlatan Güneş, "Arzu ettiğimiz şey, geçen sene kazanamadığımız Süper Kupa'yı bu sene kazanmaktı. Atiker Konyaspor'u tebrik ediyorum. Oynadığımız oyunla kaybetmeyi hak etmedik. Önemli olan sahadaki oyuna bakmaktır. Daha hızlı, daha tempolu oynamak lazım. Mazeret aramamak gerek. Sonuçta maçı onlar kazandı. Buraya takılı kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

ATİKER KONYASPOR CEPHESİ

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, güzel bir gece yaşadıklarını dile getirdi.
İyi ve kaliteli bir takıma karşı oynamanın kolay olmadığını aktaran Akçay, "En iyisini yapmaya çalıştık. Hepsi bir araya geldi ve bu maçı kazanmış olduk. Hem camia adına, hem teknik yönetim ve şahsım adına gerçekten güzel bir gece. Şu anda biraz sarhoşluk var, tam tanımlayamıyorum, neler oldu neler bitti. Sanıyorum yarın uyanacağız ve kahvaltıdan sonra bakacağız neleri eksik, neleri iyi yaptık." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: