Beşiktaş maçı öncesi Vodafone Arena çevresinde polis müdahalesi

Polis, Vodafone Arena'da bugün oynanacak Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi stat çevresindeki taraftarlara biber gazı ile müdahale etti.

İstanbul'da Vodafone Arena'da bugün oynanacak Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi polis, stat çevresindeki taraftarlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Beşiktaş, yaklaşık 2,5 sezonun ardından Dolmabahçe'deki yeni stadı Vodafone Arena'da ilk maçına çıkıyor.

Bu akşam TSİ 20.00'da oynanacak maç öncesi stada girmeye çalışan taraftarlara polis müdahalede bulundu.

Polis: Bursaspor'a yol açmak içinStat çevresindeki durumuBBC Türkçe'ye anlatan Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın, müdahalenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine münferit sloganlar atılması üzerine başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kızılyalın "Polis ise Bursaspor takımının geleceği tarafta, can güvenliğinin sağlanması amacıyla ve kendilerine bira şişesi atılması üzerine müdahale edildiğini söylüyor" dedi.

Ancak polisin tek bir yöne değil, Dolmabahçe taraflarından da müdahale ettiğini söyleyen Kızılyalın, öğleden sonradan itibaren taraftarın havai fişek gösterileriyle de stat çevresinin dumanaltı olduğunu ifade etti.

Beşiktaş'ın Dolmabahçe'de 11 Mayıs 2013 tarihinde Gençlerbirliği ile oynadığı son maç öncesi de Beşiktaş taraftarlarına polis gaz ve tazyikli suyla müdahale etmişti.

Stadyum dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in katılımıyla açılmıştı.