Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçı özeti ve önemli anları

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti. Bu büyük mücadelede Siyah-beyazlı ekip Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yendi. Karşılaşmanın golleri Olcay, Sinan ve Ba'dan geldi.

Maça Beşiktaş taraftarı büyük ilgi gösterirken Siyah-Beyazlı ekip ilk dakikalarda baskılı oynamaya başladı. Maçın sonucunda ise Beşiktaş Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup etti. Bu heyecanlı mücadelenin golleri dakika 30'da Olcay, dakika 61'de Sinan ve Dakika 65'te Demba Ba kaydetti. Beşiktaş bu galibiyetinin ardından Fenerbahçe'yle aralarındaki puan farkını 1'e indirdi.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 2 - 1 MERSİN İDMAN YURDU

STAT: Osmanlı Stadı

HAKEMLER: Mete Kalkavan, Orkun Aktaş, Ekrem Kan

Reklam
Reklam

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Motta, Oğuzhan (Dk.67 Tolgay Arslan), Veli Kavlak, Olcay (Dk.87 Atınç), Sosa (Dk.84 Kerim) , Gökhan Töre, Demba Ba

MERSİN İDMAN YURDU: Mihaylov, Serkan, Servet, Mitrovic, Vederson, Sadiku, Mehmet Taş (Dk.46 Sinan Kaloğlu), Murat Ceylan, Nakoulma (Dk.62 Futacs), Welliton (Dk.74 Tita), Güven Varol

GOLLER: Dk.30 Olcay şahan, Dk.66 Demba Ba (Beşiktaş), Dk.61 Sinan Kaloğlu

SARI KARTLAR: Mehmet Taş (Mersin İ.Y.)

Karşılaşmada 12. dakikada sol taraftan Sosa'nın kullandığı serbest vuruş, direğin üzerinden dışarı çıktı. 23. dakikada Ersan Gülüm'ün pasında sol kanatta topla buluşan Motta'nın vuruşu dışarı çıktı. 25. dakikada Mersin gole Wellington ile yaklaştı ancak kaleci Tolga topa hakim oldu. 28. dakikada Beşiktaş, kendi yarı sahasından hızlı çıktı, Gökhan Töre'nin şutu üstten dışarı gitti.

30. dakikada Beşiktaş'ın baskılı oyunu golü getirdi. Gökhan Töre'nin baskısında topla buluşan Demba Ba, Olcay'a müthiş pas verdi, kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay topu filelere gönderdi. Beşiktaş'ın golünden sonra Mersin İdmanyurdu baskısını artırsa da golü bulamadı ve devre 1-0 sona erdi.

Reklam
Reklam

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş baskılı başladı. 51. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında Demba Ba'nın kafa vuruşu dışarı çıktı. 61. dakikada hızlı gelişen Mersin atağında Serkan Balcı'nın ortasında Sinan Kaloğlu topu filelere gönderdi ve maça 1-1 eşitlik geldi. Bu golden sadece 4 dakika sonra hızlı gelişen Beşiktaş atağında Demba Ba'nın şutu kaleciden döndü, ancak top Demba Ba'ya çarptı ve top ağlarla buluştu ve skor 2-1 oldu.

Golden sonra Siyah-beyazlılar 3. gol için yüklenmeye devam etti. Ancak Senegalli Demba Ba, 2 gol pozisyonu skora çeviremedi. 83. dakikada Gökhan Töre'nin uzaktan şutunu kaleci kontrol etti. Kalan dakikalarda Mersin İdmanyurdu gol için bastırsa da başarılı olamadı ve Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.