Beşiktaş - Napoli

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. hafta mücadelesinde bu akşam Napoli ile Vodafone Arena'da karşılaşacak. 20.45'te başlayacak maçı TRT 1 naklen yayınlayacak. İlk karşılaşmayı temsilcimiz Siyah-Beyazlılar 3-2 kazanmıştı.

Şampiyonlar Ligi B Grubunda mücadele eden Beşiktaş, grubun 4. maçında Napoli ile karşılaşacak. Bu akşam saat 20.45'te başlayacak mücadeleyi İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.
İlk 3 maçta mağlubiyet yaşamayan ve topladığı 5 puan ile grubunda 2. sırada yer alan siyah beyazlılar, İtalya'da 3-2 mağlup ettiği Napoli karşısına yine 3 puan parolasıyla çıkıyor. Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Talisca ve Necip mücadelede görev yapamayacak. Tedavisi tamamlanan Gökhan İnler ve Oğuzhan forma giyebilecek.

Reklam
Reklam

Kadrosunu büyük oranda şekillendiren Şenol Güneş, kaleyi Fabri'ye emanet edecek. Savunmada Beck, Marcelo, Rhodolfo ve Tosic'i sahaya sürmeyi düşünüyor. Orta sahayı Hutchinson-Gökhan İnler-Tolgay üçlüsü ile oluşturmayı planlayan Şenol Güneş, hücum hattının sağında Quaresma, solunda ise Adriano'ya forma verecek. Siyah beyazlılarda tek forvet görevini ise Aboubakar üstlenecek. Deneyimli teknik adam sakatlığını atlatan Oğuzhan'ı yedek kulübesinde bekletecek.
Napoli'de sakatlıkları süren Albiol ve Milik dışında eksik yok. Grubun ilk 3 maçında 6 puan toplayan ve lider durumda bulunan İtalyan ekibi, haftasonu Juventus ile oynadığı lig maçında 2-1 mağlup oldu. Napoli, 11 haftası geride kalan İtalya Ligi'nde 20 puan ile 5. sırada yer alıyor.

Temsilcimiz Beşiktaş'ta iki sarı kartı bulunan Adriano Correia, sınırda bulunuyor. Dinamo Kiev ve Napoli maçlarında sarı kart gören tecrübeli futbolcu, bir kez daha aynı durumla karşılaşırsa cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlı ekipte Andreas Beck, Tolgay Arslan ve Vincent Aboubakar birer kez sarı kart görmüştü. Şu ana dek iki kez sarı kart gören Caner Erkin ise uzun süreli sakatlığı nedeniyle kalan maçlarda forma giyemeyecek.

Reklam
Reklam

ARENA'DA 40 BİN KARTAL OLACAK

Devler Ligi'nde B Grubu dördüncü maçında Napoli'yi ağırlayacak olan Siyah- Beyazlılar'ı, Vodafone Arena'da 40 bin Kartal destekleyecek. Dev mücadeleden günler önce biletleri tüketen Beşiktaşlı taraftarlar, maçın ilk anından son bölümüne kadar takımlarının arkalarında itici güç olacak. Mavi-Beyazlılar'ı devirmesi halinde gruptaki puanını 8'e çıkartıp hem zirveyi hem de üst tur için avantajı kapacak olan takımları için görsel şov hazırlığında bulunan Siyah- Beyazlı futbolseverler, hazırladıkları pankartlarla da dev stadyumu renklendirecek.

BEŞİKTAŞ'IN İÇ SAHADAKİ PERFORMANSI

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 93 karşılaşma yaptı. Siyah-beyazlı takım bu maçların 48'inden galibiyet, 21'inden beraberlik ve 24'ünden de mağlubiyet ile ayrıldı. Evindeki maçlarda rakip fileleri 134 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 91 gol gördü.

QUARESMA GOL SAYISINI ARTTIRMA PEŞİNDE

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanı, Oktay Derelioğlu'nda bulunuyor. Beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde Avrupa arenasında takımı adına rakip fileleri 14 kez havalandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor. Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda en golcü oyuncu sıralamasında ise Ricardo Quaresma birinci durumda bulunuyor. Dinamo Kiev karşısında attığı golle, 9 gollü Daniel Pancu ile en golcü sıralamasında üçüncülüğü paylaşan tecrübeli oyuncu, yarın da gol veya goller bularak Bobo'yu yakalamayı hedefliyor. Beşiktaş'ta ayrıca Avrupa kupalarında Demba Ba 8, Mehmet Özdilek 7, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin ise altışar kez kez rakip fileleri havalandırdı. Takımın şu anki kadrosunda bulunan Cenk Tosun'un Avrupa kupalarında 3 golü bulunurken, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar ikişer, Anderson Talisca, Adriano Correia ile Tolgay Arslan birer kez golle buluştu.

Reklam
Reklam

Beşiktaş - Napoli maçında iki takımın muhtemel 11'leri

BEŞİKTAŞ
Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Gökhan İnler, Quaresma, Tolgay Arslan, Olcay Şahan, Aboubakar

NAPOLI
Reina, Ghoulam, Jorginho, Chriches, Koulibaly, Hamsik, Maggio, Zielinski, Callejon, Mertens, Insigne

STAT: Vodafone Arena
SAAT: 20:45
HAKEM: Mark Clattenburg
YAYIN: TRT 1 & Mynet Spor

Anahtar Kelimeler: