Beşiktaş Olağan İdari Ve Mali Genel Kurul Toplantısı

Beşiktaş’ta Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı devam ediyor.BJK Akatlar Spor ve Kültür...

Beşiktaş’ta Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı devam ediyor.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılan Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Mesut Urgancılar yönetim kurulu idari faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, “Temel problemimiz kongre üye yapısıdır. Bu nedenle zaten bir değişiklik yaptık. Yeni üye sayımız bin 660’dır.Yeni üyelerimizin yüzde 35’i İstanbul dışından olmuştur. İnanıyoruz ki fikri hür, vicdanı hür Beşiktaş Kongre Üyesi yapısıyla kulübümüz daha ileriye gidecektir. Geçen sezon Futbol Takımımız 3 kulvarda mücadele etti. Takımımız, UEFA Kupası’nda mücadele etmeye hak kazansa da kupadan men edilmiştir. Yeni sezona Samet Aybaba yönetiminde başlayan futbol takımımız Türkiye Ligi mücadelesini sürdürmektedir. Geçen sezon 5 bin 500 olan kombine kart satış adedimiz bu sezon 10880’e yükselmiştir. Son 4 sezonun ortalaması bilet satışı 7 bin 746 iken bu sezon 10 bin 767 olmuştur. Maç başı 480 bin TL gelir elde edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş basketbol takımı hakkında da bilgiler veren Urgancılar, “Basketbol Takımımız, geçtiğimiz sezonu 4 kupayla tamamladı. Sezona Erman Kunter yönetiminde başladı ve ilk kez katıldığı Euroleague turnuvasında TOP 16 oynama hakkı kazandı. Basketbolcularımız bu sezon 2 bin 128 kombine kart sahibi ve 4 bin 500 biletli seyirci ortalamasıyla oynamaktadır. Kadın Basketbol Takımımız, sezona kötü başlasa da ikinci yarı toparlanmış ve mücadelesini sürdürmektedir. Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi Voleybol Takımımız, sponsor desteğiyle lig mücadelesine devam etmektedir. Hentbol Takımımız, başarılı performansını sürdürmekte ve Avrupa Kupası’nda camiamızı temsil etmektedir” diye konuştu.

Mesut Urgancılar, konuşmasını şöyle noktaladı:

“Yönetim Kurulumuz, 2012 Mart ayında göreve geldiğinden bu yana 26 milyon 220 bin TL’lik 61 adet davayı kapatmıştır ve 39 davayı protokole bağlamıştır. Kartalcell abone sayımız 356 bine, Beşiktaş isim haklı kredi kartları abone sayımız 104 bine ve dergi abone sayımız 25 bin 500’e yükselmiştir. İletişim alanında birçok sayfa ve uygulamayla dijital mecralarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kartal Yuvası mağazalarımıza taraftarlarımız büyük önem veriyor ve satış rakamları önemli derecede yükseldi.”

Reklam
Reklam

BERK HACIGÜZELLER: “KULÜBÜMÜZÜN NET BORCU 551.922.761 TL’DİR”

Beşiktaş Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller ise, kulübün mali faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “2012 Aralık ayı içerisinde derneğimiz bankalar konsorsiyumu ile 30 milyon USD’lik kredi anlaşması imzalamıştır ve teminat yapısı olarak kendi kaynaklarımız gösterilmiştir. Ayrıca Ziraat Bankası’ndan da kredi elde edilmiştir. Sermaye artırımı konusunda çalışıyoruz. 40 milyon TL’lik sermaye için yüzde 400’lük artış yapılması planlanmaktadır. Derneğin sermaye artırımına katılım payı nakit olarak yapılacaktır. Derneğimize bağlı 4 şirket bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde bu şirketlerin birleşmesini ve halka arzını sağlayacağız. Kulübümüzde 424 kişilik bir personel kadrosu bulunmaktadır. Kulübümüzün net borcu 551.922.761 TL’dir” ifadelerini kullandı.

Sayman-Mali İşler Komitesi Üyesi Berk Hacıgüzeller’in konuşmasının ardından Denetleme Kurulu raporları okundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz