Beşiktaş Rize'den lider döndü

Beşiktaş Fenerbahçe'nin 2 puan kaybettiği haftada 9 kişi kalan Çaykur Rizespor'u Sosa ve Demba Ba'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlılar bu skorla 4 hafta aradan sonra yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇAYKUR RİZESPOR 1 - 2 BEŞİKTAŞ
STAT: Yeni Rize Şehir Stadı
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Oboabona, Giray Kaçar, Eren Albayrak, Sylvestre, Kıvanç Karakaş, Ümit Korkmaz (Dk.58 Lafferty), Obraniak, Sercan Kaya ve Holosko
BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Ersan, Pedro Franco, Motta, Veli (Dk.67 Atiba), Gökhan Töre, Oğuzhan (Dk.78 Tolgay), Sosa, Olcay (Dk.67 Kerim), Demba Ba
GOLLER: Dk.62 Sercan Kaya (Çaykur Rizespor), Dk.60 Jose Sosa (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Oboabona, Obraniak (Çaykur Rizespor), Olcay Şahan, Ersan Gülüm (Beşiktaş)
KIRMIZI KARTLAR: Dk.60 Kıvanç, Dk.65 Koray (Çaykur Rizespor)

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![ÇaykurRize-Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122017/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/caykur-rize-besiktas-macindan-kareler-154286-myspor)

Maça konuk ekip Beşiktaş başladı.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikası karşılıklı ataklarla geçildi. Ev sahibi ekip Beşiktaş'a oranla topa daha çok sahip olan ve golü arzulayan takım görünümündeydi.

24. dakikada Karadeniz ekibi sağ kanattan köşe vuruşu kullandı, Pedro Franco'nun ters vuruşunda kaleci Tolga Zengin topu zorlukla kurtardı.

Beşiktaş Rizespor'un baskısını topu ayağında tutarak azaltmayı başardı.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde ceza sahasının dışından Olcay sert bir şut çekti fakat top Serkan Kırıntılı'da kaldı.

Kalan dakikalarda da taraflar birbirine üstünlük sağlayamayınca ilk 45 dakikalık bölüm 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı da Hikmet Karaman'ın öğrencilerinin baskısıyla başladı.

Reklam
Reklam

50. dakikada hızlı gelişen Rizespor atağında Holosko sağ çaprazdan şutunu çekti, top kale direğinin hemen üstünden auta gitti.

Beşiktaş'ta Jose Sosa ikinci yarıya etkili başladı. 53. dakikada Arjantinli yıldız Gökhan'ın pasında topu kontrol etti. Kaleyi görür görmez şutunu çekti fakat Serkan'ı geçmeyi başaramadı.

Beşiktaş her geçen dakika Rizespor kalesinde daha da etkili olmaya başladı. Veli'nin ceza sahasına yolladığı topu kontrol eden Gökhan sol ayağıyla sert bir şut çekti, Serkan üzerine gelen topu kornere çelmeyi başardı.

60. Dakikada Jose Sosa Demba Ba'yla paslaştı ve ceza sahasına girdi dar açıdan kaleye gönderdiği top Serkan'ın yanından ağlarla buluştu:1-0.
Golden sonra 1. dakikada rakibine sert bir müdahale sonucu sarı kart gören Kıvanç, Cüneyt Çakır'a itirazda bulununca ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Rizespor Beşiktaş'ın golüne 2 dakika sonra karşılık verdi. Sol kanattan gelişen Karadeniz ekibinin atağında Obraniak ortasını yaptı kaleci Tolga'yı da geçen topa arka direkte dokunan Sercan Kaya skoru eşitleyen golü kaydetti:1-1

Reklam
Reklam

Maça 10 kişi devam eden Yeşil-Mavililer, 65. dakikada Koray'ın Motta'ya yaptığı sert müdahale sonucunda bir kırmızı kart daha görünce 9 kişi kaldı.

Siyah-Beyazlılar 9 kişi kalan rakibi karşısında her dakika baskısını arttırdı.

78. dakika da Motta ceza sahasının hemen dışından sert bir şut çekti, Serkan topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

86. dakikada Sosa'nın ceza sahasına yaptığı ortada top Obraniak'ın eline çarpınca Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Beşiktaş'ın en golcü ismi Demba Ba Serkan'ı avlayarak takımını 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Beşiktaş Rizespor'u 2-1 mağlup etti.