Beşiktaş, TED Ankara Kolejliler’i Iki Uzatma Sonunda 110-105 Yendi

Beko Basketbol Ligi’nin 29. hafta mücadelesinde büyük bir çekişmeye sahne olan ve iki uzatmaya giden...

Beko Basketbol Ligi’nin 29. hafta mücadelesinde büyük bir çekişmeye sahne olan ve iki uzatmaya giden maçtan Beşiktaş, TED Ankara Kolejliler’i 110-105 yendi.

Maçı 30 sayı ile tamamlayan Serhat Çetin, galibiyetin mimarı olurken, Tutku Açık 21 sayı, Gasper Vidmar da 14 sayı-16 ribaundla oynadı. Ankara ekibinde ise Kirk Penney 29 sayı, Jovo Stanojevic 27 sayı-10 ribaund ve Benjamin Woods’un da 20 sayı-16 asist ve 5 asistlik performansı yeterli olmadı.

Mücadeleye üç sayı çizgisinin gerisinden art arda bulduğu basketlerle başlayan Beşiktaş, skor üstünlüğünü de eline alarak ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı. İkinci periyotta Serhat Çetin’in devreye girmesiyle farkı bir ara çift hanelere kadar çıkaran siyah-beyazlılar, devreye de 44-36’lık skorla önde girdiler.

Reklam
Reklam

İkinci yarıda toparlanıp oyuna denge getiren TED Ankara Kolejliler, özellikle Jovo Stanojevic ve Kirk Penney ikilisiyle skor üreterek final periyoduna 59-60’lık üstünlükle girseler de başa baş giden maçta normal süre sonunda iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı ve karşılaşma 83-83’lük skorla uzatmaya gitti.

Uzatmada Muratcan Güler ve Ricky Minard’la serbest atış çizgisinden hata yapmayan Beşiktaş, 1.3 saniye kala Kirk Penney’nin üçlüğüne engel olamayınca maçta 95-95’lik skorla ikinci uzatmaya gidildi. Son çeyrekte Serhat’ın sayılarıyla kontrolü bu kez elinden bırakmayan Siyah-Beyazlılar bu müthiş karşılaşmayı 110-105 kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: