Beşiktaş Teknik Direktörü Havutçu: Kupa kazanmanın mutluluğu apayrı

Beşiktaş'ın genç teknik direktörü Tayfur Havutçu, tek yetkili olarak görev aldığı ilk yılında teknik direktör...

Beşiktaş'ın genç teknik direktörü Tayfur Havutçu, tek yetkili olarak görev aldığı ilk yılında teknik direktör olarak kupa kazanmanın mutluluğunun apayrı olduğunu söyledi.
Hem futbolcu hem yardımcı antrenör ve şimdi de teknik adam olarak yıllardır Beşiktaş’ın içinde olan Tayfur Havutçu, bu sezon en çok ihtiyaçları olan Ziraat Türkiye Kupası’nı müzelerine götürmelerinde büyük rol oynadı.
Üstlendiği görevi layığıyla yerine getiren ve gelecek başarılar adına herkesi umutlandıran Havutçu, “Beşiktaş Teknik Direktörü” sıfatıyla aştığı önemli süreci anlattı.
İşte Tayfur Havutçu’nun açıklamalarından bazıları:
“Takımımda ilk olarak oyun düzeninde değişiklikler yaptım. Bunları uygulamak için de; öncelikle ekip birlikteliği sağlamayı hedefledim. Bunu başardıktan sonra kollektif bir oyun anlayışıyla istediklerimizi sahaya yansıttık.”
“Bizim önemli olan; ayakları yere sağlam basan, gerçekçi oyun planları ile doğrudan sonuca hareket etmek. Futbol bilek güreşi gibidir. Güç, dayanıklılık ve kararlılık da sizi başarıya götüren, olmazsa olmaz öğelerden biridir.”
“Hangi kadroyla mücadele edersek edelim; sahadaki takımımız, kazananla kaybedenin birbirinden ayrıldığı, maçların o bıçak sırtı anlarında kazanan taraf olmayı bildi. Ve burada kazandığımız özgüven, lig maçlarına da yansıdı.”
“Penaltı atışlarının, öncesinde oynanan 120 dakikalık mücadeleden çok daha zor ve anlık bir mücadele olduğunu bilmeme rağmen; oyuncularımın her birine olan güvenimden dolayı oldukça serinkanlıydım.”
“Yıldız oyuncularımızın sorumluluk bilinçleri üst seviyede olduğu için herhangi bir sıkıntı veyahut problem yaşamıyoruz.”
“Amacım; Beşiktaş camiasına yakışan futbolu çağdaş tempoda yorumlayan, dayanıklı ve seyir zevki yüksek bir takım izlettirmek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz