Beşiktaş turu Olimpiyat'a bıraktı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Beşiktaş Belçika ekibi Club Brugge'a konuk oldu. 46. dakikada Gökhan Töre'yle 1-0 öne geçen Siyah-Beyazlılar, 62. dakikada De Sutter ve 77. dakikada Refaelov gollerine engel olamayarak tur şansını 19 Mart Perşembe günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşmaya bıraktı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

CLUB BRUGGE 2 - 1 BEŞİKTAŞ
STAT: Jan Breydel
HAKEMLER: Craig Thomson, Francis Connor, David Mcgeachie
CLUB BRUGGE: Ryan, De Fauw (Dk.62 Oulare), Duarte, Meunier, De Bock, Mechele, Bolingoli-Mbombo (Dk.46 Felipe Gedoz), Simons, Refaelov, Vormer, De Sutter
TEKNİK DİREKTÖR: Michel Preudhomme
BEŞİKTAŞ: Cenk, Serdar, Ersan, Necip, Opare, Olcay (Dk.83 Mustafa Pektemek), Veli, Tolgay, Gökhan, Oğuzhan (Dk.72 Kerim), Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
GOLLER: Dk.62 De Sutter, Dk.77 Refaelov (Club Brugge), Dk.46 Gökhan Töre (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: De Sutter (Club Brugge), Necip Uysal, Tolgay Arslan, Cenk Gönen (Beşiktaş)

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Clup Brugge - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122209/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/clup-brugge-besiktas-macindan-kareler-154441-myspor)

Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde oyunun üstünlüğü Belçika ekibindeydi. 12. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, ceza alanına yapılan ortada De Sutter, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ama De Sutter, Ersan'a çok net bir faul yaptığı için hakem golü geçersiz sayarak serbest vuruş kararı verdi.

Siyah-Beyazlılar Club Brugge'un bu baskısına kontra ataklarla karşılık vermek istedi fakat Gökhan Töre ve Oğuzhan topu ileri taşımakta pek başarılı olamadı.

İki takımda ilk 45 dakikada kaleye isabetli bir şut çekemeden soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci yarıya Siyah-Beyazlılar golle başladı.

Henüz 46. Gökhan Töre, 'Robben vari' bir gol attı. 5 Belçikalı defans oyuncusunu peşine takan Töre enfes bir vuruşla skoru 1-0'a taşıdı. Belçika temsilcisi oyunu rakip alana yıkmak için sanki gol yemeyi bekliyordu.

Reklam
Reklam

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Souleymane Oularé'nin oğlu Obbi Oulare'nin de oyuna girmesiyle Mavi-Siyahlılar oyunu Beşiktaş yarı alanına yıktı.
62. dakikada topla buluşan Gedoz'un kaleye sert şutunda ceza alanı içinde De Sutter, sert gelen topa dokundu ve top sol köşeden ağlarla buluştu:1-1.

Belçika ekibi golden sonra iştahını iyice kabarttı. 77. dakikada Serdar Kurtuluş2un acemice yaptığı hareket sonrası İskoç hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Refaelov maalesef skoru 2-1'e getirdi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Siyah-Beyazlılar sahadan 2-1'lik mağlup ayrıldı.