Beşiktaş ve Bursasporlu taraftarları despasman maçlarını izlemek istiyor

Bursa Beşiktaşlılar Derneği üyeleri Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (BURSİAD) ziyaret etti. Ziyarette, her iki...

Bursa Beşiktaşlılar Derneği üyeleri Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (BURSİAD) ziyaret etti. Ziyarette, her iki dernek temsilcileri de iki takım taraftarlarının deplasman maçlarını rahatlıkla izlemeleri gerektiğini söyledi.
BURSAGİAD Başkanı Turgut Topçu, “İki takım taraftarı dost olmak zorunda değil. Kavgaları, tartışmaları geride bırakarak rahatlıkla deplasman maçlarını izleyebileceğimiz ortamları oluşturmalıyız.” dedi.
Uzun yıllardır devam eden ve geçtiğimiz sezon Bursaspor Beşiktaş maçı öncesi çıkan olayların ardından iyice tırmanan iki takım taraftarı arasındaki gerginliğin önüne geçebilmek için Bursa Beşiktaşlılar Derneği üyeleri ve BURSİAD yönetim kurulu çözüm yollarını değerlendirdi. Dostane bir ortamda geçen ve dernek üyelerinin çözüm önerilerini dile getirdiği toplantıda konuşan BURSİAD Başkanı Turgut Topçu, gerginliğin son bulması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve artık iki takım taraftarının da rahatlıkla deplasman maçlarını izlemek istediklerini kaydetti.
Bu kavga ortamının her iki takıma da maddi, manevi ciddi kayıplar yaşattığını belirten Topçu şöyle konuştu: "Amacımız Bursa’ya ve Bursaspor’a en iyi şekilde hizmet etmek. İki takım taraftarı dost olmak zorunda değil ancak deplasman maçlarının rahatlıkla seyredilebileceği bir ortam yaratılmalı. Geçmişte kalanları geride bırakarak geleceğe bakalım. Aramızdaki bu sıcak ilişkiyi bizim oluşturacağımız sağlam bir alt yapıyla taraftarlara da yansıtmanın yollarını bulalım. Ben centilmence maç seyretmenin zevkini hiç bir şeye değişmem. Hafta sonu oynanan Orduspor maçında tribünlerdeki coşkuyu her birlikte gördük. Bu güzellikleri Bursaspor ve Beşiktaş arasında da yaşatmamız lazım. Benim taraftar olarak beklentim bu yönde.”
Topçu’nun ardından söz alan Bursa Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Cem Yıldız ise taraftarlara örnek olacak bir takım fikirlere ön ayak olunması gerektiğini ve genel olarak dile getirilen yapıcı düşüncelerin iki takım taraftarına yansıtılması gerektiğini vurguladı.
Daha önce de iki takım derneklerinin bir araya gelerek konu ile ilgili görüş alış verişinde bulunduğunu ancak her hangi bir sonucun alınamadığını söyleyen Yıldız, “Biz Türkiye’nin en etkili Beşiktaş taraftar derneklerinden biriyiz. Bu mücadelemize yılmadan devam edeceğiz. Yöneticilerin gösterdiği samimiyet taraftarlara yansımalı. Bundan böyle sürekli bir araya gelerek karşılıklı görüş alış verişinde bulunmalıyız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz