Beşiktaş'a Malmö şoku

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş, UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında, BJK İnönü Stadı'nda karşılaştığı İsveç'in Malmö takımına 1-0 mağlup olurken, teknik direktör Rıza Çalımbay bu maçın rövanşında rakiplerini mağlup edebilecek güçte olduklarını söyledi.

Karşılaşma sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, alınan sonucun kendilerini üzdüğünü belirterek, "Rakibimizi mağlup etmek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Rakibimizin sadece yan toplardan gol bulabileceğini biliyorduk. Bunu bile bile yine böyle bir gol yedik. Ama her şey bitmiş değil. Takımımın bu maçın rövanşında rakibine üstünlük sağlayacağına inanıyorum. Orada bambaşka bir Beşiktaş izleyeceksiniz. Zaten bu karşılaşmayı galip olarak tamamlasak da berabere de kalsak İsveç'e kazanmak için gidecektik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu maçın geride kaldığını, artık tamamen hafta sonu Fenerbahçe'yle oynayacakları derbiyi düşünmeleri gerektiğini kaydeden Çalımbay, karşılaşma sonrasında Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin soyunma odasına gelerek oyundan dolayı futbolcuları kutlayıp Fenerbahçe maçı için moral verdiğini sözlerine ekledi.
Malmö Teknik Direktörü Tom Prahl ise alınan galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Aldığımız galibiyet için çok mutluyuz. Alabileceğimiz en iyi sonucu elde ettik. Galip gelmeyi beklemiyorduk. Beşiktaş'ı İstanbul'da yenmek güzel bir duygu" dedi.

Beşiktaş Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay da sahaya kazanmak için çıktıklarını ama istenen sonucu elde edemediklerini ifade ederek, "Beklemediğimiz bir gol sonucunda mağlup olduk. Orada oynayacağımız karşılaşmada olan gücümüzle mücadele ederek burada aldığımız mağlubiyeti telafi edeceğiz" dedi. Pazar günü Fenerbahçe'yle oynayacakları maçın derbi karşılaşması olması dolayısıyla atmosferinin farklı olacağını hatırlatan Oktay, Beşiktaş'ın artık tamamen bu maça konsantre olup kazanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu arada Malmö maçı çıkışında siyah-beyazlı taraftarlar teknik direktör Rıza Çalımbay aleyhinde tezahüratta bulunurken, Beşiktaş Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay bu konuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Olmaması gereken bir olay. Daha önümüzde çok uzun bir yol var. Biz yönetim kurulu olarak hem futbolcularımıza hem de teknik heyetimize desteğimizi sürdüreceğiz. Yapacağımız olumlu konuşmalarla onların yolunu açacağız. Özellikle önümüzde Fenerbahçe'yle oynayacağımız çok önemli bir maçımız var. Bu karşılaşmada takımımızdan desteğimizi esirgememeliyiz"

Siyah-beyazlı futbolcular Kleberson ve İbrahim Toraman ise iyi oynadıkları bir karşılaşmadan mağlup olarak ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirterek, "Bugün takım olarak çok iyiydik. Şanssız bir gol yiyerek mağlup olduk. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama önümüzde bir maç daha var. Onu kazanarak turu geçmek istiyoruz" dedi.
Malmö'nün tecrübeli kalecisi Asper de kendileri açısından zor bir maç olduğunu vurgulayarak, "Kazandığımız için çok mutluyuz. Takım olarak sahada en iyi şekilde mücadele ettik. Bizim için zor bir maç oldu. Ama 2. maç daha da zor olacak. Beşiktaş da çok iyi mücadele etmesine rağmen bizim defansımız onlardan daha iyiydi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise maç sonrasında basın mensuplarının Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçeli oyuncu Deniz Barış'ın lisansını askıya alma kararını hatırlatması üzerine, "Tahkim Kurulu'nun verdiği karara saygılıyız. Bu kararı uzun zamandır bekliyordum" ifadelerini kullandı.