Beşiktaş'ın Çek futbolcularına nazar değdi

Beşiktaş savunmasında görev yapan Çek futbolcular Sivok ve Zapotocny, ilk maçlardaki performanslarıyla göz doldurmalarına rağmen, özellikle son haftalardaki hatalarıyla dikkat çekiyor. Sezonun ilk maçlarında ortaya koydukları performansla büyük beğeni toplayan Çek ikili, son haftalardaki futbollarıyla düş kırıklığı yaşattı.Metalist ve Fenerbahçe maçlarında büyük hatalar yapan ve takımının yenilgisinde büyük rol oynayan Zapotocny'nin yanı sıra, Sivok da özellikle Ankaraspor karşılaşmasındaki hatalarıyla sıkıntı yarattı.

Reklam
Reklam

UEFA Kupası'nda Ukrayna'nın Metalist takımıyla oynanan maçtaki kritik hatalarıyla takımının goller yemesine neden olan Zapotocny, Fenerbahçe maçında da çok önemli hatalar yaptı. Metalist maçından 4-1 mağlup ayrılarak UEFA Kupası'ndan elenen siyah-beyazlı ekip, Zapotocny'nin yine önemli hatalar yaptığı lig mücadelesinde ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 2-1 yenildi.Özellikle Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle oyun sisteminin değişmesinin ardından savunmada zorlanan Zapotocny, Ankaraspor karşısında da fazla başarılı olamasa da attığı golle bir nebze olsun hatalarını telafi etti.

-Sivok da düşüşte-

Beşiktaş'ın bir diğer Çek oyuncusu Sivok da son maçtaki performansıyla siyah-beyazlı taraftarları üzdü. Denizli'nin oyun anlayışında farklı bir rol alan Sivok, birçok maçta iyi futbol oynamasına rağmen Ankaraspor maçındaki kritik hatalarıyla takımının yenilgisinde önemli pay sahibi oldu. Siyah-beyazlı takımın, ligin 14. haftasında Ankaraspor ile yaptığı ve 3-1 yitirdiği karşılaşmada kendi kalesine bir gol atan Sivok, 72. dakikada da rakip oyuncu Theo'ya yaptığı sert hareket sonrası kırmızı kart gördü ve takımını eksik bıraktı. Ertuğrul Sağlam döneminde savunmada oynayan Sivok, Denizli'nin gelmesinin ardından taktiksel anlayışta çok farklı bir yer edindi. Savunmadaki görevinin yanı sıra, orta sahaya destek veren ve zaman zaman hücuma katılarak gol arayan Çek oyuncu, ligde şu ana dek 2 gol atma başarısı gösterdi.
Sergilediği oyunla övgüler alan Sivok, performansıyla da taraftarların sevgisini kazandı. Ancak Beşiktaş'ın son haftalardaki düşüşüne ayak uyduran Sivok, yaptığı hatalı hareketlerle de dikkat çekti.Sivok, Ankaraspor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düştü.

Reklam
Reklam