"Beşiktaş'ın hocası Del Bosque'dir"

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Jimlastik Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun 13 kişiyle görevine devam edeceğini, olağanüstü kongrenin söz konusu olmadığını belirtirken, "Beşiktaş'ın hocası Del Bosque'dir" diyerek, teknik direktör tartışmalarına da son noktayı koydu.

BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açıklama yapan Yıldırım Demirören, Adnan Demir, Hakan Kalkavan ve Reha Muhtar'ın istifalarının kabul edildiğini açıkladı. Başkan Yıldırım Demirören, yönetim kurulundan istifa eden üç asil üyenin yerine, yedek üyeler Fikret Ercan, Süleyman Eren ve Bülent Deriş'in bu görevleri sürdüreceklerini belirtti. Latif Ayaz'ın istifasına ilişkin bir belgenin ellerine ulaşmadıığını vurgulayan Demirören, "Eğer belge gelirse, bu konuyu gelecek hafta görüşeceğiz. İstifasını çekerek bizimle devam etme kararı alan Kemal Gencer'e de teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Yıldırım Demirören konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugünden itibaren daha güçlü bir yönetim kuruluyla hedeflerimize Beşiktaş'ı götüreceğiz. Beşiktaş yönetimi bu hedeflerden ödün veya taviz vermeden yoluna devam edecek. Kulübümüz, 31 Mayıs'ta zor durumdayken göreve talip olduk. Bizi zor günlerin beklediğini biliyorduk. Zor günlerde yılmak, yarıda bırakmak bizlere uymadı. Bizler hocamızla beraber hedeflerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Beşiktaş yönetim kurulunda istifa ilk defa olmuyor. Bugün birkaç kişi genel kurul istiyor diye Beşiktaş yönetim kurulu istifa etmeyecek, hocasını göndermeyecektir. Bizler görevimizin bilginceyiz ve gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Beşiktaş camiası zor günleri kolay atlatacaktır. Camia birlik ve beraberliğe kucak açmıştır. Takım nasıl kırmızı kartla 10 kişi kalıp yoluna devam etmişse, biz de öyle yapacağız."

Demirören, Beşiktaş'ın Fulya Projesi için ilk kazmayı 30 Nisan'da vurulacağını ve bu projenin Beşiktaş'ın geleceği için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bunu engellemek isteyenler kim ve kimler için bunu yaptığını açıklamalıdır. Mali Kurul'dan önce mahsup üyemiz bütün genel kurul üyelerimizi bu proje hakkında bilgilendirecek. Fenerlisi, Galatasaraylısı bu proje için teklif vermişse ihaleyi onlara da veririz. Kimse bahane bulmasın. Beşiktaş için önemli olan bu hayati projeyi hayata geçirmek. Bunu doğru yapmak için de herkesin görüşünü almaya çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ın borcuna ilişkin spekülasyonlar ile ilgili de açıklama yapan Demirören, kulübün konsalide net borcunun 28 milyon dolar olduğunu, Divan Kurulu toplantısında yanlış açıklama yapıldığını dile getirdi.

Teknik Direktör Vicente Del Bosque ile görüşeceklerini, kalacak ve gidecek oyuncuların birkaç gün içinde açıklanacağını belirten Demirören, bazı yöneticilere danışılmadan kararlar alındığı yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "Ben bu iddialara gülüp geçiyorum. Herkes endi görevine uymak zorundadır. Bazı yöneticiler sorumlu oldukları görev dolayısıyla ön plandadır. Herkes sorumlulukları dahilinde görevini yapıyor. 2007 yılına kadar Beşiktaş'ın yönetim kurulundaki herbir arkadaşa ihtiyacı var" değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım Demirören, eski teknik direktör Mircea Lucescu ile aile dostu olduğu için yemekte biraraya geldiklerini, bunun yanlış anlaşılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Beşiktaş'ın hocası Del Bosque.. Beşiktaş'ın hedefi şampiyonluktur. Ama bu demek değil, Beşiktaş her sene şampiyon olup, Avrupa'da başarı elde edecek. Beşiktaş'ın şansı henüz bitmedi. Herşey devam ediyor. Beklentiler olmayabilir ama hedeflerden vazgeçilmez" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Reklam
Reklam