Beşiktaş’ın Sayı Makinesi; Doğukan Şanlı

Gaziantep’te devam eden Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Beşiktaş’ın formasını giyen Doğukan Şanlı takımının sayı yükünü...

Gaziantep’te devam eden Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda Beşiktaş’ın formasını giyen Doğukan Şanlı takımının sayı yükünü sırtlamış durumda.

Basketbola Beşiktaş alt yapısında başlayan ve 7 yıldır Siyah Beyazlı kulüpte oynayan genç oyuncu aynı zamanda Genç Erkek Milli Takım formasını da giyiyor.

Siyah - beyazlı takım geride kalan 3 maç sonunda tek galibiyetini Gelişim Koleji’ne karşı 104-80 aldı. Bu karşılaşmada 40 dakika süre alan Doğukan, mücadele sonrasında ise sayı krallığında gözünün olmadığını, takımın başarısının daha önemli olduğunu söylerken, “Ancak sayı kralı olursam da sevinirim” dedi.

Reklam
Reklam

Şanlı, turnuvaya istedikleri gibi başlayamadıklarını belirtirken, “Böyle olunca yük benim üzerime kaldı. Atabildiğim kadar atmam lazım. Elimden geldiğince hem arkadaşlarımı oynatıp hem de kendim oynamaya çalışıyorum. Söylediğim gibi sayı kralı olmam önemli değil takımın başarısı daha önemli.” diye konuştu.

Genç oyuncu ilerleyen yıllarda ise kendini daha çok geliştirip önce Beşiktaş A takımı formasını giymek sonrasında ise kariyerini Avrupa’da sürdürmenin en büyük hedefleri arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Genç oyuncu geride kalan 3 gün boyunca ortalama 36 dakika süre alırken rakip potalara toplamda 104 sayı atmış durumda. Maç başına 34,67 ortalama ile oynayan Şanlı, Pertevniyal maçında 36 sayı, Nergiz Spor maçında 33, Gelişim Koleji müsabakasında ise 35 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: