Beşiktaş'ta kader günü

Ligde istediği sonuçları alamayan Beşiktaş'ın yönetim kurulu, dün akşam olağanüstü toplantıda bir araya geldi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, yönetim kurulu olarak yaptıkları toplantıda kötü sonuçları enine boyuna tartıştıklarını söyledi.

Oktay, alınan sonuçlar sonrasında ortaya çıkan yeni hedefleri konuştuklarını vurgulayarak, "Sonuç olarak önümüzde bu hafta UEFA Kupası'nda önemli bir Bodo Glimt maçı var. Bugün teknik direktör Vicente Del Bosque'yi toplantıya davet ettik. Del Bosque ile görüştükten sonra alınacak kararları belirleyeceğiz. Bodo Glimt maçı nedeniyle çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

Kıvanç Oktay, Del Bosque'nin takımdan ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki soruya "Bugün Del Bosque ile görüştükten sonra buna karar vereceğiz. Yönetim kurulu olarak gerekli kararları alacağız.
Beşiktaş'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Zaten yeterince puan kaybetmiş durumdayız. Takımın toparlanması için gerekli çalışmalar üzerinde duracağız. Şimdi tamamen Bodo Glimt maçına konsantre olmalıyız" diye yanıt verdi.

Yönetim kurulunun görüş birliği içinde hareket ettiğini kaydeden Oktay, "Toplantıda herkes görüşlerini söyledi. Sonunda oybirliği ile birtakım kararlara varılır. Bunun dışında bir şey olması söz konusu değil" dedi.

Del Bosque'nin iyi bir teknik adam olduğunu vurgulayan Kıvanç Oktay, şunları söyledi:

"Şu ana kadar iyi sonuçlar alamadık. Ancak Del Bosque kariyeri iyi, profesyonel bir çalıştırıcı. Teknik direktörümüzün de görüşlerinialacağız. Kendisi uzun zaman içinde büyüttüğü kariyerini birkaç maçta harcayacak biri değil. Beşiktaş olarak B ve C planlarımız da her zaman
hazır. Beşiktaş sahipsiz değildir. Her zaman yönetim kurulu olarak her türlü kararı alırız. Disiplin konusunda Del Bosque gerekli işi yapıyor. Bu konuda da kendisinin görüşünü alacağız. Disiplin zaafına asla müsaade etmeyeceğiz. Ben Beşiktaş'ın böyle gideceğine inanmıyorum. Sorunlar var ama Beşiktaş muhakkak iyi sonuçlara ulaşacaktır."

Reklam
Reklam

"SİNAN ENGİN'İN MENAJERLİK TALEBİ OLMAMIŞTIR"
Kıvanç Oktay, Sinan Engin'in menajerliğe tekrar gelmesi yönünde yönetim kurulunda bir görüşme yapmadıklarını, Engin'in de bu konuda talebi olmadığını söyledi.

Toplantıda başka konuları konuştuklarını vurgulayan Oktay, şunları kaydetti:

"Sinan Engin benim arkadaşımdır. Kendisiyle devamlı görüşüyorum. Sinan Engin'in zaten böyle bir talebi olmamıştır. Kendisi iyi bir dostumuzdur. Ancak bu konuda birçok spekülasyon oluyor. Sinan Engin'in böyle gelmeyi ve bu tarzda çalışmayı kabul edeceğini düşünmüyorum."

"İLHAN MANSIZ'A KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK"
Oktay, eski futbolcuları İlhan Mansız'a kapılarının her zaman açık olduğunu da dile getirdi.

Yıldız futbolcu ile daha önce birkaç görüşme yaptıklarını anlatan Oktay, "Geçirdiği operasyon sonrası ocak ayına kadar oynaması mümkün gözükmüyor. Tedavisi iyi geçtiği takdirde kapımız kendisine her zaman açık. Oynayabilecek durumda olursa kapımızı kendisine açarız" dedi.

Reklam
Reklam

TARAFTARA DESTEK ÇAĞRISI
Şube sorumlusu Oktay, taraftarların alınan kötü sonuçlar sonrası tepkisinin normal olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz de bu sonuçları almak istemiyoruz. Yönetim kurulu olarak üstümüze düşeni yaparız. Taraftara layık olmak için her şeyi yapıyoruz. Ligde kötü sonuçlar aldık, ama bunu Beşiktaş düzelecektir. Yönetim kurulu, kulübün menfaatleri için her şeyi yapacaktır. Taraftarlar takımın arkasında olsun ve destek versin. Özellikle Bodo Glimt maçında büyük destek versinler."

MUHTAR: "CAMİA MERAK ETMESİN"
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Reha Muhtar ise camianın kaygı duymamasını isteyerek, "Beşiktaş camiası merak etmesin, olağanüstü toplantımızda her şeyi masaya yatırıp analiz ettik ve gerekli önlemleri alacağız" diye konuştu.

Önlerinde Bodo Glimt ile oynayacakları çok önemli bir UEFA Kupası maçı bulunduğunu hatırlatan Muhtar, "Bugün hocamız Del Bosque ile bir araya gelip geniş bir toplantı yapacağız. Daha sonra da gereken kararları alacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Muhtar, geçen ocak ayından bu yana başarısız sonuçlar aldıklarını hatırlatarak, "Biz yeni yönetim olarak göreve geldikten sonra ilk aşamada dünyanın en kariyerli hocasını takımın başına getirip, yeni transferler yaptık. Ancak başarısız sonuçlar devam etti. Camiamız merak etmesin, her türlü önlemi alacağız ve takımımızın toparlanması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Del Bosque'nin yönetime istifasını verip vermediği ile ilgili bir soruya da Muhtar, "Hayır Del Bosque'nin bize istifası gelmedi. Bunlar doğru değil" dedi.

Yönetim kurulu toplantısında Del Bosque'nin istifasını isteyenler olup olmadığı ile ilgili bir soru karşısında da Muhtar, "Yönetim toplantısında tüm arkadaşlar futbol takımı ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Biz herhangi bir karar almadık. Önümüzde çok önemli Bodo Glimt maçı var. Turu geçmek istiyoruz. Bugün de hocamızla, (o bizim dostumuz) oturup takımın durumunu enine boyuna görüşeceğiz" demekle yetindi.

Bu arada, yönetim kurulunun bugün Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde öğleden sonra Del Bosque ile toplantı yapacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

ANTRENMANLAR BASINA KAPANDI
Öte yandan, siyah-beyazlıların 30 Eylül Perşembe günü oynanacak Bodo Glimt maçına kadar yapacakları tüm antrenmanların basına kapatıldığı ve futbolcuların röportaj vermelerinin yasaklandığı öğrenildi.