Beşiktaş'ta karar Bodo maçından sonraya

İSTANBUL (İHA) - Beşiktaş Yönetim Kurulu, siyah-beyazlı takımın aldığı başarısız sonuçlarının ardından bugün teknik direktör Vicente Del Bosque ile bir görüşle yaptı.

Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı öncesinde Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticiler, İspanyol teknik adamla bir araya geldi. Görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Basın Sözcüsü Reha Muhtar, Del Bosque'nin Bodo Glimt maçında takımın başında olacağını söyledi. İspanyol çalıştırıcıyla geniş bir görüşme yaptıklarını belirten Muhtar, "Hocamızın önerilerini ve çizdiği planı dinledik. Yönetim kurulu olarak tek hedefimizi, ilk aşamada Bodo Glimt maçını kazanmak ve eleminasyona geçmek olarak belirledik. Bu amaçla yönetim kurulu üyelerinin hepsinin, Perşembe gününe kadar vakitlerini Ümraniye'de geçirmelerine karar verdik. Beşiktaş yönetimi olarak böylesine önemli bir virajda Bodo Glimt maçı dışında hiçbir şeye konsantre olmamayı istedik.

Reklam
Reklam

Başkanımız da hocayla birlikte toplantıya katıldı. Bodo Glimt maçı için bütün gücümüzle hocamızın ve takımımızın arkasında olacağız. Şimdi birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Radikal bir kararın alınması doğru değil. Beşiktaş yönetimi her şeyi değerlendirmiştir ve değerlendirmektedir" dedi.

Reha Muhtar, çok önem verdikleri Bodo Glimt maçı için UEFA kriterlerinin altında bilet fiyatları belirlediklerini ifade ederek, "Taraftarımızın stadı doldurması için bilet fiyatlarını ucuz tuttuk. Bodo ve Trabzonspor maçlarından mutlu bir şekilde çıkmak istiyoruz. Hocamız, Bodo maçında takımın başında olacaktır. Taraftarımız ve camiamız, Bodo maçında takımın ve hocamızın yanında olsun" diye konuştu.

Reha Muhtar, basın mensuplarının, "Bodo Glimt maçı Del Bosque için son şans mı?" şeklindeki sorularına, "Bunu maç kaybedildiği zaman konuşuruz. Şimdi Bodo Glimt maçını konuşuyoruz. Bu maçı geçelim, diğer şeyleri sonra konuşuruz. Bunlar Cuma günü sorulacak sorular" cevabını verdi.

Del Bosque'nin yerine takımın başına Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın geleceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Muhtar, "Trabzonspor'un da Athletic Bilbao ile maçı var. Bu tür spekülasyonlar, böylesine önemli maç öncesi Trabzonspor'u etkiler. Avrupa kupası maçları varken bu tür spekülasyonların yapılmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Beşiktaş'ın eski futbolcusu İlhan Mansız, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne geldi. Golcü futbolcu, bir süre tesislerde kaldıktan sonra Tümer Metin ile tesislerden ayrıldı.