Beşiktaş'ta sıkıyönetim

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, teknik direktör olarak döndüğü yuvasında futbolculara göz açtırmıyor.

Başarıya giden yolda en büyük etken olduğunu düşündüğü disiplini her alanda ön planda tutan genç teknik adam, bir dizi kural koyarak, futbolcularından bunlara harfiyen uymasını istedi.

İşte Rıza hocanın koyduğu kanunlar ve uymayanların başına gelecekler: Rıza Çalımbay'dan sonra hiç kimse takım otobüsüne binemeyecek, yemeğe inemeyecek. Tüm futbolcular antrenman bitiminden bir saat sonra, iki saat süreyle odasında dinlenecek. Yatak istirahati sırasında kimse ayakta görülmeyecek. İdmanlardan bir saat önce herkes tesislerde hazır olacak. Antrenmanlarda hiçbir oyuncu takım arkadaşına karşı kontrolsüz harekette bulunmayacak. Kondisyon çalışması sırasında kesinlikle topa vurulmayacak."

Reklam
Reklam

GEREKİRSE KADRO DIŞI

Herkes yediğine, içtiğine azami özen gösterecek. Tesislerdeki yemeklere herkes zamanında katılacak. Tüm oyuncular özel hayatlarına dikkat edecek. Hiç kimse maçlarda rakip oyuncularla tartışıp hakemlerle muhatap olmayacak, didişmeyecek. Her alanda disiplin birinci öncelik olacak ve herkes bunlara uyacak. Aksi davranışta bulunanlara, para cezasından başlayıp, kadrodışı bırakılmaya kadar çeşitli yaptırımlar uygulanacak.

Çalımbay'ın yeni yasakları şöyle:

1) Benden sonra kimse takım otobüsüne ve yemeğe gelmeyecek.

2) Tüm oyuncular antrenmandan bir saat sonra, iki saat odalarında dinlenecek.

3) Antrenmanlarda ve maçlarda hiçbir oyuncu kontrolsüz hareketlerde bulunmayacak. Kondisyon çalışması sırasında hiç bir oyuncu topa vurmayacak.

4) Herkes yediğine, içtiğine dikkat edecek.

5) Futbolcular özel hayatlarını kontrol altında tutacak.

6) Maçlarda rakip oyuncularla tartışılıp, hakemle muhatap olunmayacak. Böyle durumlarda kart gören oyuncular formayı unutsun.

Reklam
Reklam

7) İdmanlardan bir saat önce herkes tesislerde hazır olacak.