Beşiktaş'ta solda kim oynayacak?

Turkcell Süper Lig'deki iki maçı da kazanan Beşiktaş'ın hedefi, Trabzonspor'u da devirip yoluna kayıpsız devam etmek. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, pazar gecesi oynanacak maçta sahaya süreceği 11'i hemen hemen belirledi. Tek bilinmezlik sol kanatta. Sağlam, Tello'yu önde kullanmaya karar verirse, arkasında İbrahim Üzülmez'e şans tanıyacak. Tello, son dönemdeki gibi geride tercih edilirse, o zaman önünde Serdar Özkan görev yapacak. Kalede Rüştü'nün yeri garanti. Sağ bekte Serdar Kurtuluş olacak. Savunmanın göbeğinde Zapotocny'nin yeri de sağlam. Partneri için iki seçenek bulunuyor; Gökhan Zan ya da Sivok.

Reklam
Reklam

Toraman'a iş düşebilir

Sağlam'ın, takımın diğer bölümlerinde değişikliğe gitmesi zayıf bir olasılık. Orta sahanın sağ kanadından yine Holosko var. Ancak Cisse ile Uğur İnceman ilk bakışta göbekteki ikili gibi gözükse de, stoperde Sivok'un tercih edilmesi durumunda 6 yabancı kontenjanından ötürü Toraman-Uğur ikilisine mecburi dönüş yapılabilir. Rodrigo Tello ya da Serdar Özkan'dan biri ise solda yer alacak. Bobo ileride tek santrfor ve tabii form grafiği her geçen gün artan kaptan Matias Delgado da hemen arkasında bulunacak. Kartal, rakibe orta sahada baskı kurup, hızlı hücumlarla savunmayı dengesiz yakalamayı planlıyor.

Kilit isim Zapotocny

Bu arada teknik heyetin, rakibin özellikle hava toplarında etkili olan forvetleri Gökhan Ünal ve Umut Bulut'u etkisiz hale getirme konusunda en güvendiği isim Zapotocny. İdmanlarda bu oyuncu üstünde titizlikle duran Ertuğrul Sağlam, duran top, köşe atışı gibi taktik çalışmalarla Zapotocny'nin etkinliğini daha da artırmak için özel çalışmalar yaptırıyor. Menacer Sinan Engin'in ise saha dışındaki faaliyetleri dikkati çekiyor. Futbolcuları havaya girmemeleri yönünde uyaran Engin'in, "Ayaklarınız yere basmalı. İşi sıkı tutun, Trabzon'u yenip gerçek gücünüzü gösterin" dediği öğrenildi.

Reklam
Reklam