Besin Değeri Yoğunluğu En Yüksek 7 Meyve

İşte, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDCye göre besin değeri yoğunluğu en yüksek olan 7 meyve.

  1. Limon

Besin değeri en yoğun olan meyvenin limonlar olduğunu duymak sizi şaşırtabilir ama limonlar CDC'ye (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine) göre besin değeri yoğunluğu açısından kabak, marul ve tatlı patatatesin de üzerinde yer alıyor. Ancak C vitamini ve lifle dolu olan limonu her gün emerek yemek diş minesine zarar verebilir.

Limonlu Sorbe Tarifi İçin Tıklayın

Detayları için ise;


  1. Çilek

CDC'ye (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine) göre, çilekler etli ve zarlı kabuksuz meyveler arasında en sağlıklı olanı. Bu yüzden çilekler kesinlikle yazın meyve alışveriş listenizde ilk sıralarda olmalı.

Reklam
Reklam

ABD Gıda ve İlaç Kurumu FDA'ya göre, çilekler turunçgil mevelerden daha fazla C vitamini içermesinin yanı sıra 170 miligram da potasyum içeriyor. Antioksidan ve flavonoidler açısından zengin olan çilekler bu özelliklerinden dolayı kalp rahatsızlıklarını ve diabeti önlemeye yardımcı.

Çilekli Muhallebi Tarifi İçin Tıklayın


  1. Portakal

Turunçgillerden diğer bir sağlıklı meyve de portakal. Sadece bir adet portakal yemek günlük C vitamini ihtiyacınızın % 130'unu karşılamakla beraber 250 miligram da potasyum sağlamakta. Medical News Today'de yayınlanan araştırmaya göre portakallar ayrıca iltihap önleyici özelliği olan ve güçlü antioksdan etkileri bulunan falovonoidler açısından da zengin. Diğer bir çalışmada da düzenli olarak portakal tüketmenin kadınlarda inme riskini düşürdüğü gösterildi.

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Tıklayın


  1. Yeşil limon

Yeşil limonlar besin yoğunluğu açısından sıralamanın üstlerinde yer alan diğer bir meyve ve tabi ki C vitamini ile dolular. 2013 yılında ARYA Atherosclerosis dergisinde yayınlanan araştırmada, yeşil limon tüketiminin kalp hastalıkları riskini düşürdüğü belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Tahinli ve Misket Limonlu Dondurma Tarifi İçin Tıklayın


  1. Kırmızı veya pembe greyfurt

Besin değeri yoğunluğu yüksek diğer bir meyve olan kırmızı ve pembe greyfurtlardaki pembe ve kırmızı renk, bu greyfurtları beyaz greyfurta göre daha faydalı yapıyor. FDA'ya (ABD Gıda ve İlaç Kurumuna) göre yarım greyfurt, günlük C vitamini ihtiyacınızın %100'ünü karşılıyor ve ayrıca 160 miligram potasyum içeriyor.

Fırınlanmış Greyfurt Tarifi İçin Tıklayın


  1. Böğürtlenler

Böğürtlenler sadece lezzetli olmakla kalmıyorlar aynı zamanda besin değeri yoğunluğu en yüksek meyveler arasındalar. 2009'da yapılan ve Nutritional Neuroscience dergisinde yayınlanan bir araştırmada böğürtlenlerin bilişsel yeteneği belirgin şekilde yükselttiği kanıtlandı.

Ayrıca böğürtlenler bol miktarda omega-3 içeriyorlar ve kalp sağlığına faydalılar.


  1. Beyaz greyfurt

Beyaz greyfurtlar, kuzenleri olan kırmızı ve pembe greyfurtlar kadar yüksek besin değeri yoğunluğuna sahip olmasalar da, yarım bir beyaz greyfurt sadece 39 kalori içerir ve günlük C vitamini ihtiyacınızın % 65-75'ini karşılar.

Reklam
Reklam