Beşir Atalay: Eli Silahlı Bir Terör Sorunu Olursa Tabi Operasyonlar Olur

Gezi ve İncelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti olarak en...

Gezi ve İncelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti olarak en büyük amaçlarının Türkiye’nin demokratik bir ülke olması olduğunu söyledi. Geçmişteki tüm haksızlıkları kaldırdıklarını belirten Atalay, “Bizim milli birlik kardeşlik sürecimiz, demokratik açılım sürecimiz devam ediyor. Bunda bir aksama söz konusu değil. Ama eli silahlı bir terör sorunu olursa tabi operasyonlar olur. Güvenlik güçlerimizin şiddete karşı gerekeni yapması gerekir. Ama buna karşı hepimizin ortak tedbirler almamız ve hepimizin üzerine gitmemiz lazım. Kürt siyasetçisi, aydını şiddete, teröre karşı birleşmeli.” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Valiliği tarafından organize edilen 'Gönül Sofrası' iftar yemeğine katıldı. Van’daki Rescate Otel’de düzenlenen iftar yemeği öncesinde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van’da yaptıkları çalışmalar ve terör konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Oteldeki iftar yemeğinde ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu söz aldı. Ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, en büyük çabalarının Türkiye’nin demokratikleşmesi olduğunu ve bunun içinde ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı. AB’ye katılım sürecinin demokratikleşmeye büyük katkı sağladığını belirter Atalay, “AK Partinin temel amacı şu. Türkiye demokratik bir ülke olsun. AB sürecini de en çok bu açıdan arzu ettik. AB politikalarının da demokratikleşme döneminde faydasını gördük. Ülkemizdeki amacımız bütün renkleri ve farklılıkları ile bütünlük içinde ülkede yaşamak. Onun içinde geçmişteki haksızlıkları kaldırıyoruz. Kürt kökenli kardeşlerim çok iyi bilir. İnsanların ana dilde konuşması yasaklanmış. Bir düğünde Kürtçe şarkı söylendiği için ne cefalar yapılmış. Şimdi bunlar çok uzaklarda kaldı. Bir daha onlara dönülmez. Benim başörtülü kardeşim üniversitesine girecek. Alevi vatandaşım ibadetini yapacak. Kürt kardeşim anadilinde istediği gibi konuşacak. Bunu bir bütünlük içinde yapacak. O gün düğünde Kürtçe şarkı söylenmezken, bugün devlet okullarında devlet anadilini öğretecek. Devlet televizyon kurdu. İnsanların, Türkiye’de devletin ne kadar değiştiğini görmesi lazım. Bu herkes için geçerli. Herkes kendi acısından bu özgürlüklerden yararlanacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TERÖRÜN ASLA İYİ NİYETİ YOK”

Bölgenin kalkınması için kamu yatırımlarının arttığını ancak birilerinin bundan rahatsız olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Özgürlükler ile ilgili bu çalışmalarımız devam edecek. Bölgenin kalkındırılması için çalışmalar devam edecek. Bölge kalkınması da kamu yatırımlarının bölgeye ne kadar arttığını görüyorsunuz. Çünkü bu bölgelerimiz geride kalmış. Hayat standartlarının yükselmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu gün Yüksekova, Hakkari’ye havaalanı yapılıyor. Birileri rahatsız oluyor. Müteahhitlerin iş makinelerini yakıyor birileri. Bu bölge geri kalsın biz istismar edelim diyor. Bizim amacımız istismar olaylarını ortadan kaldırmak. İyi niyetli olanlar için kardeşlik ve kalkınma gelişiyor. O terörü destekleyenlerde iyi niyet varsa bugün terörün asla asla iyi bir niyeti yok. Bunu bitirmek için çok çalışma yaptık. Terör şu günlerde Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsız olanların taşeronluğunu yapıyor. Bölgede çalışanlarımız kaçırılıyor. Ne yapıyor bu parti. Ülkenin kardeşliğini geliştiriyor. Ama bizim kardeşlerimiz bölgemizin güzel insanları artık her şeyi çok daha iyi değerlendiriyor ve değerlendirecek." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“ŞİDDETE KARŞI TAVIR ALALIM”

Herkesin şiddete karşı tavır almaya davet eden Atalay, "Her şey konuşulsun ama şiddetle elde edilecek hiçbir hak hukuk yok. Onların da amacı hak hukuk elde etmek değil. Çünkü AK Parti tüm düzenlemeleri yapıyor ve yapacak. Daha iyileri de olacak. Biz samimiyetle nerede bir adaletsizlik varsa onun üzerine gidiyoruz. Hiçbir yerde zulme izin vermeyiz. Ülkemizin dışında da haksızlığa destek vermedik ve vermeyiz. Allah bize sorar bunun hesabını. Biz asla adaletsizliğe izin vermeyiz. İnşallah bu süreç böyle devam edecek. Bu güzel ülkemizde birlikte tarihte olduğu gibi bütün renklerimizle hayatımıza devam edeceğiz. Bütün arzumuz bu. Aynı medeniyetin insanları olarak yolumuza devam edelim. Kardeşliği zedeleyecek her davranış Türkiye’nin büyümesini istemeyenlere zemin hazırlar. Bizim milli birlik kardeşlik sürecimiz devam ediyor. Bunda bir aksama söz konusu değil. Ama eli silahlı bir terör sorunu olursa tabi operasyonlar olur. Güvenlik güçlerimizin gereken yapması gerekir. Ama buna karşı hepimizin ortak tedbirler almamız ve hepimizin üzerine gitmemiz lazım. Kürt siyasetçisi, aydını, şiddete teröre karşı birleşmeli ve açıkça konuşmalı.” dedi.

Reklam
Reklam

“KÜRTLERİN ASIL TEMSİLCİLERİ BİZİZ”

Türkiye’nin her yerinde teşkilatlarının olduğunu söyleyen Atalay “Kürtlerin asıl temsilcisi biziz. Çünkü en fazla oyu biz alıyoruz. Biz her yerde varız. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi Kürt vatandaşlarımızın da hakkını savurunuz. Bunu iddia edenlerin kendileri vesayet altında. Kendileri vesayetlerini kaldıramıyor ve kendisi teröre karşı ve tavır alamıyor." diye konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun geçen sene zor bir yıl geçirdiğini dile getiren Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlimiz geçen yıl zor bir dönem geçirdi. Bizde bu bir yılı adeta sizlerle birlikte geçirdik. Bu bir yılı zorluklarını sizlerle paylaşmaya sıkıntıları azaltmaya, buradaki sorunları çözmeye gayret ettik. Deprem şartlarının üstüne bir de ağır bir kış geçirdik. Hep eksi 10 – 20 derecelerde burada çalışmalar yürütüldü. Vanlılara büyük geçmiş olsun. Kaybettiklerimize Allah rahmet etsin. Kalanların da sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Güçlü bir devletimiz ve ekonomimiz var. Şehirlerimizin alt yapısı imarı dayanıklılığı, jeolojik çalışmaları yeniden yapıldı. Bu çerçevede konutların daha sağlam yere yapılması yönünde kararlar alındı. 15 bin konutumuz depreme dayanıklı sağlam zeminler üzerine yapılıyor. Çevre yolu yeniden gözden geçirildi. Çok geniş otoban büyüklüğünde bir çevre yoluna kavuşacak Van. Erciş ve Van’ın su alt yapısı gözden geçirildi. Van’ın su şebekesi baştan sona yenileniyor. Birde su yetersizliği var. Şamran’dan, daha büyük ve geniş kapsamda kente su getiriyoruz. Bunun ihalesi yapıldı. 100 milyon lira tutarında bir proje. Bundan sonra Van ilimiz ne alt yapı, ne yol, ne su sıkıntısı yaşayacak. Bugünkü tespitlerimiz 30 Ağustostan itibaren teslim etmeye başlayacağız. 30 Ağustos’ta 3 bin konutumuz hazır oluyor. Bunların teslimi yapılacak. Kalan konutların tamamı ve 30 okulumuz yapılıyor. Bunların tamamı depremin yıl dönümünde hak sahiplerine teslim edilecek. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Bunlarla ilgili bir sorun yok.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz