Beşir Atalay: Özgürlükler Artıkça Terör Örgütü Rahatsız Oluyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’de özgürlükler artıkça, zulümler azaldıkça, adalet sağlandıkça terör örgütünün rahatsız olduğunu...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’de özgürlükler artıkça, zulümler azaldıkça, adalet sağlandıkça terör örgütünün rahatsız olduğunu belirterek “Yüksekovada havaalanı inşa eden iş makinelerini yakıp, işçileri kaçırıyorlar. Çünkü onların elinden kullanacakları malzemeyi alıyoruz” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit düşen pilot Gökhan Ertan'ın ailesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nın Reyyan Düğün Salonu’nda sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlediği iftar programına katılan Atalay, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin 10 yılını değerlendirdi. Bugün AK Parti'nin kuruluşunun 11. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Atalay, iktidarlarının 10’uncu yıl dönümünün de Kasım ayında olacağını belirtti. AK Parti'nin Türkiye'de birliğin, bütünlüğün, kardeşliğin geliştirilmesinde bir fırsat olduğunu ifade eden Atalay, vatanın birlik ve bütünlüğünün de çimentosu' olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin Türkiye'nin her kesiminde temsil edildiğini dile getiren Atalay, partilerinin kuşatıcılığının fazla olduğunu, her kesimden oy aldığını vurguladı. Atalay, şöyle devam etti: “Bu 10 yıllık dönemde tek çabamız Türkiye’yi daha fazla büyütmek oldu. Ülkenin hayat standardını artırmak, özgürlükleri geliştirmek olmuştur. 10 yıla şöyle bir baktığımızda hepimizin özgüveni arttı, Türkiye daha zenginleşti. Esas önemli olan Türk insanının dışarıda özgüveni arttı. Dünyada daha güçlü bir yerdeyiz,. Ekonomimiz daha güçlü. Hayat standardı daha yükseldi. Vatandaş daha iyi yollarda seyahat ediyor. Daha iyi okullarda eğitim görüyoruz. Hangi alana baksak 10 yıl ciddi gelişmelerin olduğu yıllar oldu. Siyaset güçlendi, siyaset kurumu güçlendi. Para güçlendi, pasaportun değeri arttı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın değeri eskiye göre farklılaştı.”

Şeyh Edebali'nin ''İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'' sözünü ilke edindiklerini vurgulayan Atalay, “Esas olan insanın rahat yaşamasıdır. Devlet insanı rahat ve huzurlu yaşatmak içindir. Devlet insana meşakkat etmek için değildir. Eğer sen insanları mutlu yaparsan, huzurlu yaparsan devlete güveni olur sana bağlılığı daha fazla olur ve sen de, devlet de güçlü olursunuz. Bu sözün özü budur. Aynı sözü Osmanlı İmparatorluğu uygulamış aslında. Adaletli olmuş. Kimsenin diliyle diniyle falan uğraşmamış. Hepsi benim vatandaşım demiş, adaletli davranmış. Onun için de imparatorluk büyük bir imparatorluk olmuş. Doğrusu biz bunun bilincindeyiz. Ülkenin her köşesinde vatandaşın daha iyi hayat yaşamasını amaç edindik. Bizim siyasetimizin temeli budur. Adaletli bir yönetim olmaya çalıştık. AK Partinin icraatlarıyla ilgili ‘Bunlar adaletli, bunlar insan ayırmıyor’ denmesini istedik.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vatandaşımızın öngördüklerinin siyasetlerinin temelini oluşturduğunu ifade eden Atalay, milli iradenin ilk kez bu dönemde yerini bulduğuna vurgu yaptı. “İnsanımızı da ezen karanlık güçlerle mücadele siyasetin güçlenmesine önemli boyutlarından biridir.” diyen Atalay, “Tabi geçmişte devletin eskiden hataları olmuştur. AK Parti devleti kendisiyle hesaplaştırıyor. Geçmişte yapılan yanlışlar düzeltiliyor. Devlet adına çalışan kişiler yanlışlar yapmış. İşte biz o yanlışları gözden geçiriyoruz. İşte biz o sorunların hepsini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. O sonuçlar iyi sonuçlar vermemiş. O sorunlar devlet ile vatandaşı arasına mesafe koymuştur. Vatandaş devlete güvenen değil endişe eder duruma gelmiş. İşte biz bugün bir anlamda restorasyon yapıyoruz. Ana dilini konuşmak isteyene özgürce konuşmasını sağlıyor. Bugün devlet diyor ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını dil din ırk ayrımı yapmadan hepsi bu ülkede özgürce yaşayabilir. Hepimiz burada kardeşçe yaşamalıyız. Bende bugün mübarek günde onu diyorum. Bugün devlet çok değişti.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Özgürlüklerin artmasının vatandaşın devlete olan güvenini artıracağını dile getiren Atalay, “Önceden yasaklayan bir devlet vardı şimdi ise özgürlükleri artıran bir devlet var. Anadili özgürce konuşma hakkı tanıdık. Herkes istediği dili özgürce konuşuyor. Ama bunlardan mutlu olmayanlar var. Bu özgürlüklerin artmasından en fazla terör kesimi rahatsızdır. Çünkü onların elinden zeminini, malzemesini alıyorsunuz. Onlar daha dün Yüksekova’da (havalanı yapıyoruz o güzel ovada) müteahhidin iş makinelerini yaktılar, 6 işçiyi de alıp götürdüler. Terör ve terörist Yüksekovada havaalanı istemiyor. Bu bölgede yatırım olsun istemiyorlar. Vatandaşın hayat standardı yükselsin istemiyorlar. Ama terörün de önüne geçecek en önemli adımlar bu özgürlük adımları ve kardeşlik duygusudur. Vatandaşlara bakan yönüyle haksızlığı, zulümleri önledikçe, adaleti sağladıkça devlete güven artacaktır.” şeklinde konuştu.

İftar yemeğinin ardından Başbakan Yardımcısı Atalay, Fırat mahallesinde yaşayan ihtiyaç sahibi bir aileyi ziyaret ederek sorunlarını dinledi. İftar yemeği ve ziyaret programına boyunca Atalay’a Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, Cemal Akın ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz