Beşir Atalay'ı çok sayıda düzenleme bekliyor

59.Hükümetin en çok eleştirilen bakanı olan Abdülkadir Aksu kabine listesinde yer almazken, yeni hükümetin İçişleri Bakanı olan Ankara Milletvekili Beşir Atalay oldu.

10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde atanan valiler ve emniyet müdürlerinin değiştirileceği kararnameleri hazırlayacak olan Atalay'ı yoğun bir mesai bekliyor. Seçim kararı nedeniyle yaklaşık 3 aydır bu görevi yerine getiren Kayseri Valisi Osman Güneş'ten devralacak olan Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde de düzenlemeler yapacak.

Reklam
Reklam

Başta Hrant Dink Cinayeti olmak üzere, Ümraniye Soruşturması gibi pekçok karışık yapılanmaların bulunduğu dosyalar ise önüne gelecek. Hükümetlerin en gözde bakanlıklarından biri olarak bilinen ve icracı makam olarak tanımlanan İçişleri Bakanlığı'nda İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık-İstihbarat Koordinasyon Kurulu, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü gibi pekçok kritik öneme sahip kurumu yönetecek.

Geçtiğimiz dönem RTÜK, TRT ve Anadolu Ajansi'dan sorumlu Devlet Bakanlığı yapan İçişleri Bakanı Beşir Erdoğan'ın ilk hükümetinde Sezer'ın karşı çıkması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yerine Devlet bakanlığı'na kaydırılmıştı.

ANKA