Beşir Ayvazoğlu, İstanbul ve edebiyatı anlatacak

Edebiyatçı, Şair ve Yazar Beşir Ayvazoğlu, Dil ve Edebiyat Derneği'nde 'İstanbul ve Edebiyat' konulu söyleşi...

Edebiyatçı, Şair ve Yazar Beşir Ayvazoğlu, Dil ve Edebiyat Derneği'nde 'İstanbul ve Edebiyat' konulu söyleşi yapacak.

Derneğin geleneksel olarak her hafta düzenlediği 'Cumartesi Söyleşileri'nin bu haftaki konuğu Beşir Ayvazoğlu olacak. Ayvazoğlu, derneğin Eyüp'teki genel merkezinde yarın 'İstanbul ve Edebiyat' konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Beşir Ayvazoğlu, 1953'te Sivas'ın Zara ilçesinde doğdu. Yüksek öğrenimini Bursa'da tamamladı. Çeşitli liselerde Türkçe ve edebiyat öğretmeni olarak, TRT'de de uzman olarak çalıştı. Mahalli gazetelerde başladığı gazetecilik hayatını Hergün, Tercüman, Türkiye, Yeni Ufuk ve Zaman gazeteleriyle, haftalık Aksiyon dergisinde yönetici ve köşe yazarı olarak sürdürdü. Hisar, Türk Edebiyatı, Hareket, Dergâh, Kubbealtı Akademi, Türkiye Günlüğü, Yeni Türkiye, İzlenim vb. gibi dergilerde çok sayıda makale ve denemesi yayımlandı. Halen TDV İslam Ansiklopedisi Türk Dili ve Edebiyatı Merkez İlim ve Redaksiyon Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda da repertuvar kurulu üyesidir. Güller Kitabı, Aşk Estetiği, Yahya Kemal (Eve Dönen Adam), Tarık Buğra (Güneş Rengi Bir Yığın Yaprak), Geleneğin Direnişi, Şiirler, Defterimde 40 Suret, Şehir Fotoğrafları önemli eserleridir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz