Beşir Esad'ın kendi halkına silah kullanması Anadolu turlarını bitirdi

Vizelerin kalkması ile başlayan Suriye-Türkiye dostluğu, Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad'ın kendi halkına karşı silah...

Vizelerin kalkması ile başlayan Suriye-Türkiye dostluğu, Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad'ın kendi halkına karşı silah kullanması Anadolu turlarını olumsuz etkiledi. Suriye'de gerginlikler artınca Suriyeli turistlerin Hatay'da başladığı Anadolu turunu bir anda durma noktasına getirdiği belirtildi.
Antalya bölgesine tatile gelen Suriyeli turistler Ramazan ayının gelmesi ve ülkelerindeki iç olaylarla birlikte bir anda durdu. Amira Turizm Seyahat Acentesi turist rehberi Mehmet Can Yılmaz, Suriye'deki siyasi gerginliğin iki ülke arasındaki turizm hareketliliğini bitirme noktasına getirdiğini söyledi. 3 ay öncesine kadar Suriyeli turistlerin Anadolu turlarına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, son olaylardan sonra turlara fazla talebin olmadığını kaydetti. Suriyelilerin Türkiye'yi çok sevdiğini ve son olaylarla birlikte korkularında tura katılmadıklarını ifade eden Yılmaz, iki ülke arasındaki turizm hareketliliğinin oluşmasının yolunun Beşar Esad yönetiminin bir an önce demokrasiye geçmesine bağlı olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Suriye'de demokrasi olmadan 2 ülke arasında sağlıklı turizm hareketliliğinin olması imkansız. Suriye halkı Türkiye'ye ve insanlarını çok seviyor. Fakat son olaylar Suriyelileri Türkiye'ye gitmeye korkuttu. Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad'ın demokrasiye geçmeden de Türkiye ile ilişkilerinin düzeleceğini hiç zannetmiyorum." diye konuştu.
Yılmaz, Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Suriyelilerin ise genelde Kapadokya ve Antalya bölgesinde deve ve at safari turlarına çıkmayı çok sevdiğini söyledi. Yılmaz, İskandinav ülkelerinde yaşayan Sureli hanımların en büyük tutkusunun ata binmek olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz