Besni Köseceli Çpl, Türkçe-matematik Bölümünde 2012 Yılında Lys Birincisi Oldu

ÖSYM, 2012 yılında lise son sınıfta LYS'ye giren adayların okullara göre tomografisini çıkardı. Hazırlanan kitapçıktan...

ÖSYM, 2012 yılında lise son sınıfta LYS'ye giren adayların okullara göre tomografisini çıkardı. Hazırlanan kitapçıktan puan ortalamalarına göre, en başarılı liselerde Türkçe-Matematik bölümünde, Besni ilçesine bağlı Köseceli beldesinde eğitim öğretim veren Köseceli Çok Programlı Lisesi (ÇPL), Türkiye birincisi oldu.

ÖSYM, "Ortaöğretim Kurumlarına Göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları"nı açıkladı. Hazırlanan kitapçıkta, 2012 YGS ve LYS verilerine göre il il tüm okulların Türkiye sıralamasına yer verildi. Değerlendirmede 8 bin 279 lisenin son sınıfında okuyan ve sınava giren 766 bin 766 öğrencinin YGS ve LYS'deki tüm puan türlerindeki okul ortalamaları, her dersteki net, puan ortalamaları ve bu puanlarla sıralamadaki yerleri belirlendi. Okulların kendi türleri arasındaki derecelerine de yer verildi. ÖSYM puan türlerindeki sıralamaya, en az '5' öğrencinin sınava girme şartını koydu. Liseden mezun, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunları bu hesapta yer almadı.

Reklam
Reklam

Elde edilen başarının ardından açıklama yapan Besni Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, “Besni, ilçe olarak eğitime son derece duyarlı, Adıyaman eğitimine pozitif katkı sağlayan ilçemizdir. Besni’de devlet vatandaş işbirliği sayesinde hangi güzelliklere imza atılacağının somut örnekleri yaşanıyor. Besni’de hayırsever iş adamlarımızın önderliğinde devletle birlikte gerçekleştirilen yatırımlar, artık akademik başarılar olarak kendini göstermeye başladı. Geçtiğimiz yıl ÖSYM tarafından yapılan sınavda Köseceli Çok Programlı Lisesi güzel bir başarıya imza atmış durumda. Genel liseler Türkçe-matematik alanında okul olarak Türkiye birinciliği gibi büyük bir başarıyı gerçekleştirdi. Bu başarının geçekleştirilmesinde başta yerel yöneticilerimiz olmak üzere sayın valimiz, sayın kaymakamımız, milli eğitim camiası ve milli eğitimde görev yapan arkadaşlar olmak üzere özellikle okullarda görev yapan öğretmen arkadaşların özverili çalışmaları sonucunda bu başarıya ulaşılmış durumda. Ama başarının ortaya çıkmasında Besni’deki hayırseverler, gerek fiziki anlamda gerekse eğitimdeki katkıları anlamında büyük önem arz ediyor. Bu anlamda Besni’deki eğitime destek olan yerel yöneticilerimize ve bizlerden desteğini esirgemeyen Besnili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu başarının artarak devam edeceğini ümit ediyorum. Okulumuzdaki başarı tesadüf bir başarı değil veya bir anlık yakalanmış başarı değil. Besni’nin eğitimine bakacak olursak 2009 yılında da Kızılin Lisesi sözel puan sıralamasında Türkiye 15.’si olan bir lise. Bu yıl ise Köseceli Lisesi Türkiye birincisi olan bir okulumuz. Köseceli’nin geçen yıl ve bu yılki puanı kıyasladığımızda ileriye dönük bir ivme var, artan bir puan var. Bu da gösteriyor ki Besni’de devlet vatandaş işbirliği olumlu sonuçlar vermeye başladı ve bu olumlu güzel gelişmeler inşallah daha büyük başarılara vesile olacak. Adıyamanlılar olarak, Besnililer olarak birlikte mutluluğumuzu paylaşacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Köseceli Lisesi Müdürü Hasan Kösen ise, “Okulumuz öğrenci velileri ile birebir evlerine gittik görüştük. Rahat çalışma ortamı olmayan öğrencilerimize evlerinde çalışma zemini hazırladık. Öğretmen arkadaşlarımızdan oluşan ekip, öğrencilerimize halk eğitim destekli kurs vermekteler. Takıldıkları konularda ve çözemedikleri sorularda daima yardımcı olduk ve bunun sonucunda başarıyı yakaladık. Başarının diğer bir nedeni ise, sürekli olarak yapılan deneme sınavları. Bu sınavlar, öğrencilerimizin tecrübe kazanmalarını ve heyecanlarını üzerlerinden atmalarını sağladı. Öğrencilerimiz geçtiğimiz yılda önemli başarılar elde etmişti. Amacımız bu başarının devamlılığını sağlamak. Tüm gayretlerimiz bu yönde olacak” diye konuştu.

Son sınıf öğrencilerinden Ayşe Durgut da, “Başarımın en büyük nedeninin sürekli ve sistemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Derslerde işlediğimiz konuların tekrarlarını düzenli şekilde yaptım. Test çözerek değil de, ders konularından emin olduktan sonra test çözmeye yöneldim. Bu başarıda öğretmenlerimizin de büyük katkısı oldu. Her türlü desteği verdiler, her sorunlarımızla ilgilendiler, kişisel olarak birebir ders verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Öğrencilerden Ercan Esen ise, "Belli bir program dahilinde çalıştım. Takıldığım konuları öğretmenlerime sordum. Sağ olsun onlar da hiçbir zaman bizleri kırmadılar ve yardımcı oldular. Rehber öğretmenimiz düzenli bir çalışma programı hazırlayarak bizlere yardımcı oldu. Bu düzenli çalışma bizlere başarıyı getirdi" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: