Besni'de Sodes Projelerinin Açılışları Yapıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "SODES Kültür Salonu ve Olimpik Okullar III"...

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "SODES Kültür Salonu ve Olimpik Okullar III" projelerinin açılışı gerçekleşti.

Düzenlenen programa; Adıyaman Valivekili Murat Süzen, Besni İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, Besni İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. İlk olarak İlçe Milli Eğitim ek binasında bulunan SODES Kültür Salonu’nun açılışı yapıldı. Buradaki programda 2008 yılından beri SODES kapsamında geçmişten bugüne yapılan faaliyet ve etkinlikler sunum şeklinde katılımcılara slayt eşliğinde anlatıldı. Ardından, Adıyaman Valivekili Süzen konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Murat Süzen konuşmasında, "2008'den bu yana 1,5 milyon TL’ye yakın kaynak bu kapsamda Besni ilçemize gelmiş. Çok güzel hizmetler de yapılmıştır. Yapılan sunumdan da bunları anlıyoruz. Ben öncelikle bu işlerin altına emeğini koyan başta Sayın Kaymakamımıza ve proje ekibi olmak üzere bütün Besnililere teşekkürü borç biliyorum. Tabii ki SODES projelerinin en önemli özelliği sürdürülebilirliği hedeflemesi. Biz inşallah bundan sonraki projelerimizde de SODES projelerinde de sürdürülebilirliği esas alacak çalışmalara öncelik vereceğiz. Şimdiden ilalen bunları sizlere duyurmuş olalım. Besni ilçemiz Adıyaman’ın en büyük ilçelerinden bir tanesi; Besni’den çok güzel orijinal projelerin çıkacağına inanıyoruz. Özgün sürdürülebilirliği olan, Besni’ye yakışan bu ve benzeri örnekleri gördüğümüz projeleri inşallah önümüzdeki dönemde de Besni ilçemizde uygulayacağız. Bu vesileyle tekrardan başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, Belediye Başkanımıza, emeği geçen proje ekibine ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürü borç biliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından, Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndaki olimpik sahanın açılışı, Çekirdekten Çınara Eğitim Projesi, fakir ailelerin yararına ücretsiz okul öncesi eğitim binası ve Gülsüm İbrahim Erdemoğlu İlkokulu'nun salon açılışıyla son buldu. Gülsüm İbrahim Erdemoğlu İlköğretim Okulu'nun konferans salonu açılışında İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, salon yapımının Erdemoğlu ailesi ile SODES tarafından ortaklaşa yapıldığını belirterek, Erdemoğlu ailesine teşekkür etti. Burada verilen kokteyl ile program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: