Beşpınarlılar "senede Bir Gün" Şenliğinde Buluştu

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen “Senede Bir Gün Beşpınar” adlı şenlik gerçekleşti. Beşpınar Belediyesi, Maltepe...

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen “Senede Bir Gün Beşpınar” adlı şenlik gerçekleşti. Beşpınar Belediyesi, Maltepe ve Sanayi Beşpınarlılar Dernekleri ile Beşpınar sevenlerinin katkılarıyla Oba Deresi mevkiinde gerçekleşen şölene Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Socar&Turcas Enerji A.Ş. Grup Şirketleri Başkanı Kenan Yavuz, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Timur ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Beşpınar Belediye Başkanı Hasan Timur şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi 2014 yılında Beşpınar Belediyesi olmayacak köye dönüşmüş olacağız. Ben şunu temenni ediyorum. Senede bir gün adı altında yaptığımız bu şenliklerin bundan sonra da Maltepe ve Sanayi derneklerimizle birlikte muhtarlığımız tarafından devam ettirilmesi gerekmektedir. Bunda çok büyük önem görüyorum. Benimtemennim 3 yıldır mücadelesini verdiğim ve Beşpınar’ın olmazsa olmazı olan Çamur Barajı’nın veya Kalecik Göleti’nin biran evvel yapılmasıdır. Benim temennim Beşpınar Belediyesi kapandıktan sonra iş makinesi ve işçilerin burada bırakılması suretiyle hem Beşpınar’a hem de çevre köylere hizmetin buradan yapılmasıdır. Bunlar benim son derece önem verdiğim duygusal temennilerim. İnşallah sayın Valim ve siyasilerimiz bu hususlarda üzerlerine düşen görevi yapmış olurlar.”

Socar&Turcas Enerji A.Ş. Grup Şirketleri Başkanı Kenan Yavuz ise gelenek kültürün yaşatılması gerektiği vurgu yaptığı konuşmasında, “Anadolu topraklarının en güzel köşesini dağlarını hep birlikte şenlendirmenin gururunu birlikte yaşıyoruz. Vuslat günlerine çok daha önem vermek zorundayız. Tüketim toplumunun çocuklarımızı büyük şehirlerde yok etmesini, birbirlerinden kopmasına izin vermemeliyiz. Geleneksel kültürümüzün yaşayabilmesi için kuşaklar arasındaki köprüleri ancak bu tür organizasyonlarla ortadan kaldırabilme imkanına sahibiz. Başka türlü olmaz. Bu toplantıları bir gönül eğlendirme olarak görmek değil aynı zamanda bir vuslat bir sevgiliye kavuşma ve giderek nüfus olarak boşalmakta olan Anadolu topraklarını yeniden kültür ve tarih kazandırmak ve topraklarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Reklam
Reklam

Bayburt Valisi Hasan İpek ise şunları söyledi: “Beşpınar kanun gereği köy haline gelecek ama özel bir düzenleme aynı kanunda var. Köylerin büyüklüğüne göre yine özel statüler veriliyor. Bu anlamda Beşpınar normal sıradan bir köy haline gelmeyecek. Aslında Beşpınar Belediye Başkanımız çok iyi çalıştı ve ciddi yatırım yapma imkânı buldu. Çünkü fazla personel çalıştırmadı hatta daha az çalıştırarak gelen imkânları tamamen beldenin hizmetine sundu. Ama bir çok beldelerde maalesef sadece maaş ödenebilen şekle gelindi. Ve bu Türkiye’de ciddi bir problem haline geldi. Bunun için hükümetimiz böyle bir kanunu çıkardı.”

Şenlik komitesi tarafından Bayburt Valisi Hasan İpek’e plaket takdimi gerçekleştirilen şölende organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Kız ve erkek halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle devam eden programda İğne Oyası Yarışması, Havlu Yarışması, Türkü Yarışması ve Tırmanma Yarışması’nda ilk 3’e girenlere para ödülü verildi.

Şenliğin son bölümünde ise sanatçılar yer aldı. Bayburtlu sanatçılar Sincanlı Filiz ve Devran’ın söylediği birbirinde güzel türkülerle devam eden programda Türk Halk Müziğinin sevilen sesi İbrahim Erkal ve misafir sanatçı Ülkü sahne aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz