Beştaş: “açlık Grevindekiler Kamuoyundan Duyarlılık Bekliyor”

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, açlık grevindeki tutuklu ve...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülerin kamuoyundan duyarlılık beklediklerini söyledi.

Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerinin 39. gününe girmesinin ardından BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş, açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarının ciddi olduğunu ifade etti. Beştaş, açlık grevindekilerin kamuoyundan duyarlılık beklediklerini kaydetti. Diyarbakır D ve E tipi cezaevlerindeki eylemcilerle görüştüğünü aktaran Beştaş, eylemin basında yer almadığını söyledi. Tutuklu ve hükümlülerin ortak sıkıntılarının baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, kilo kaybı olduğunu dile getiren Beştaş, tutuklu ve hükümlülerin görüşe çıkmamalarından dolayı ailelerin yakınlarından bilgi alamadıkları için endişe içerisinde olduğunu, yanlış haberlerin kaygıları arttırdığını söyledi. Beştaş, “Açlık grevi eylemcilerinin taleplerinin maniple ediliyor. Açlık grevindekilerin temel iki talepleri bulunuyor. Bunlardan biri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, ikinci talepleri ise anadilde üzerindeki baskının kaldırılmasıdır. Tutuklu ve hükümlülerin bu talepleri kabul edilmeli” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: