Betav’dan Başarılı Öğrencilere Laptop

Bitlis Eğitim ve Kalkınma Vakfı (BETAV), düzenlenen törenle, Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye...

Bitlis Eğitim ve Kalkınma Vakfı (BETAV), düzenlenen törenle, Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) dereceye giren öğrencilere laptop hediye etti.

İl Milli Müdürü M Emin Korkmaz, BETAV Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Ahlat'ın da katıldığı törende, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Selim Değenek’e, Konya Meram Fen Lisesini kazanan Ömer Faruk Akılçağı’na ve İstanbul Dr. Vasıf Topçu Fen Lisesini kazanan Şenol Aksoy’a hediyelerin verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Korkmaz, her yıl geleneksel olarak dereceye giren öğrencilere ödül verdiklerini söyledi. Bu yıl Türkçe-Sosyal alanından Türkiye birincisi olamadıklarını, ancak hem SBS’de hem de LYS’de genel anlamda en başarılı iller arasında olduklarını anlatarak "Türkçe-Sosyal alanında iki defa Türkiye birincisi olduk. Geçen sene 6’ncı olduk. Su sene ise sıralamamız çok çok iyi durumdadır. Bu yıl tıp fakültelerine giren 38 öğrencimiz var. Geçen Türkiye’nin en iyi olmamıza rağmen 13 öğrenci yerleştirebilmiştik. Aynı şekilde geçen yıla nazaran hukuk fakültesine yerleştirdiğimiz öğrenci sayısı artarak 30’a yükselmiştir. Bunları takiben 5 eczacılık, 2 diş hekimliği, 50 siyasal bilimler, 65 iktisat ve işletme, 293 eğitim fakültesi, 179 mimarlık ve mühendislik, 82 fen edebiyat, 83 ilahiyat, 37 hemşirelik yüksek okulu, 39 PDR'ci 6 veterinerlik, 8 bankacılık, 13 turizmcilik, 1 maliye olmak üzere toplamda 942 öğrencimiz çok iyi fakültelere yerleşmiş durumdadır. Bu sayılar geçen seneki sayıların birkaç katı fazlasıdır. Yani bu rakamlar Bitlis’te yakalayabildiğimiz en iyi derecedir. Emeği geçen velisinden valisine, okul müdüründen öğretmenine, dershanesinden STK’sına ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bizler bu yıl çok iyi bir performans sergiledik. Çokta iyi bir sonuç aldık. Üniversitelere giren öğrenci sayılarımıza baktığımız zaman bu sene şuana kadar hiç yakalayamadığımız başarıyı yakalamışız. Bizler bu başarıyı bildiğimiz için ödülü de ona göre koyduk. Ödül verirken şartımız ilk 10’du. BETAV geleneksel hale getirmiş son dört yıldır bizim bütün ödüllerimizi veriyor. Biz biraz daha çıtayı yukarı çekme adına şöyle bir kriter geliştirdik. LYS’lerde ilk 50’ye giren öğrencilere hediye vereceğiz. SBS’de ise 500 tam puan alan öğrencileri ödüllendireceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BETAV Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Ahlat ise, Bitlis’in eğitimi için vakıf olarak çaba sarf ettiklerini, geçen yıl 600 öğrenciye burs verdiklerini, bu yıl da 150 öğrenciye daha burs vereceklerini ifade etti. Ahlat, açıklamasının devamında “BETAV olarak eğitime olan katkılarımızı devam edecektir. Geleneksel hale getirdiğimiz başarılı öğrencilerimizin ödüllendirilmesi kapsamında bu yıl hem Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hem de Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) başarılı olan 3 öğrencimize laptop hediye ediyoruz. Ayrıca burslarımızda devam ediyor. Ancak kısıtlı imkanlarımızla bunları karşılamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin başarıları arttıkça bizim de ödüllendirmelerimiz devam edecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: