Beterin beteri varmış

Turkcell Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi konuşulmaya devam ederken, İtalya'da oynanan Lazio-Roma derbisi sonrası ortaya çıkan görüntüler ise polisleri bile dehşete düşürdü.

Turkcell Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi konuşulmaya devam ederken, İtalya'da oynanan Lazio-Roma derbisi sonrası ortaya çıkan görüntüler ise polisleri bile dehşete düşürdü.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve sarı-lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanan derbi maç, futboldan çok maçın hakemi Hüseyin Göçek nedeniyle konuşulurken; İtalya'dan gelen haberler 'Buna da şükür' dedirtti. Zira, Serie A'da hafta sonu oynanan Roma-Lazio maçı sonrası ortaya çıkan görüntüler görenlerin kanını dondurdu.

Reklam
Reklam

Roma Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında güvenlik güçlerinin taraftarların üzerinde ele geçirdiği yaralayıcı maddeler gösterildi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Roma Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Birimi Müdürü Lamberto Gianni, yenilgiyi hazmedemeyerek Romalı taraftarlara saldıran ve daha önceden istihbaratını aldıkları holiganların üzerlerinden çıkan yaralayıcı ve patlayıcı maddelerin kendilerini bile hayrete düşürdüğünü söyledi.

Gianni, maçtan 10 gün önce operasyonlara başladıklarını vurgulayarak, özellikle bir kamyonet içerisinde ele geçirilen havai fişek ve Molotof kokteyli benzeri patlayıcıların bir felakete neden olabileceğini vurguladı.

Bu arada, stat içerisinde yapılan aramalarda da gizli olarak stada sokulmuş 20 adet bıçak ve çok sayıda sopa ele geçirilmesi İtalya'da tartışma konusu oldu. Ayrıca maçtan sonra saha içinde iki takım futbolcularının da kavgası ülke spor kamuoyunun en çok konuştuğu konu oldu.

Holiganların üzerinden ele geçirilen malzemeler arasında bahçıvan makasları, baltalar, testereler ve patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli düzenekler de yer alıyor. Ele geçirilen malzemelerle ilgili olarak 2'si bayan 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Maçtan sonra yaşanan olaylarda ise 4 güvenlik görevlisi, 3 polis, 2 jandarma ve 4 maç hostesinin yaralandığı ve içinde 9 ila 11 yaşlarında iki çocuk ve 1 bayanın bulunduğu bir otomobilin ise ateşe verildiği öğrenildi. Ateşe verilen arabada bulunan 3 kişinin yara almadan saldırıdan kurtuldukları belirtildi.

Serie A'da oynanan 34. hafta maçında lider Roma deplasmanda Lazio'yu Vucinic'in 2 golüyle 2-1 yenerek 71 puanla zirvedeki yerini korumuştu.