BEÜ BESYO'da Özel Yetenek Sınavları Başladı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için yetenek sınavı başladı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için yetenek sınavı başladı. Üniversitenin Merkez Kampüs Spor Salonunda yapılan seçmelerde öğrenciler, yüksekokuluna yerleşecek 50 kişi arasına girebilmek için yarıştı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Çıplak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için rekor başvuru olduğunu söyledi. Sınava 1107 kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Çıplak, şöyle konuştu: "Sınavlarımız beş gün sürecek. Başvuru yapanlandan 245'i bayan, 862'si ise erkek. Ne mutlu ki, ülkemizin 75 ilinden başvuru olması, buranın tercih edilebilir bir bölüm olduğunu ve üniversitemizle beraber bölümümüzünde eğitim ve teknoloji anlamında iyi bir yere geldiğinin işaretidir. Bununla birlikte 34 milli sporcumuz da başvuruda bulundu. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Parkurlarında geçen senelere göre fazla bir değişiklik yok. Kuvvet, dayanıklılık, hız gibi performansları ölçmeye yönelik bir parkurdur." Çıplak, güvenilir ve objektif olma anlamında hakemlerin en az müdahil olacağı testleri seçtiklerini belirterek, bu yönüyle tercih edilen bir üniversite olmanın kendileri için ayrı bir gurur olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz