BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Azar:

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, "Eğitim kurumlarının amacı sadece yetiştirdikleri bireylere akademik, anlamda

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, "Eğitim kurumlarının amacı sadece yetiştirdikleri bireylere akademik, anlamda bilgi ve beceri kazandırmak değildir" dedi.

Prof. Dr. Azar, yaptığı açıklamada, "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında toplumun sanatsal, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine hizmet ettiklerini söyledi.

İlköğretim okullarında ve cezaevinde kütüphaneler oluşturulmasından, şehrin gürültü haritasının çıkarılmasına kadar çok sayıda projenin hayata geçirildiğini ifade eden Prof. Dr. Azar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Eğitim kurumlarının amacı sadece yetiştirdikleri bireylere akademik, anlamda bilgi ve beceri kazandırmak değildir. Bir diğer amacı da çağdaş, demokratik ve duyarlı bir toplumu yaratacak bireyleri yetiştirmektir. Bu kapsamda birçok sosyal sorumluluk projesi özveriyle yerine getiriliyor. Topluma hizmet çalışmaları her yaş grubunda ve her eğitim düzeyindeki bireylerin sorumluluk alması gereken bir uygulama ve paylaşma alanıdır. Bu bağlamda toplumu oluşturacak bireyleri küçük yaştan itibaren yetiştiren ve toplumun mimarı olarak betimlenen öğretmenlerin hizmet öncesi eğitiminde topluma hizmet uygulamaları dersini almaları hem kendilerini geliştirmeleri hem de geleceğin duyarlı vatandaşlarını yetiştirmeleri açısından önem arz etmektedir."

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: