BEÜ Hemşirelik Bölümü Mezunları Yemin Etti

 Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'nden mezun olan 112 öğrenci, "hemşirelik yemini" etti. 

Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü'nden mezun olan 112 öğrenci, "hemşirelik yemini" etti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kampüs Spor Salonunda düzenlenen törende Sağlık Yüksekokulundan 112 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, diplomalarını alacak öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Öğrencilerin tüm görevleri yerine getirerek pek çok zorlu sınavın ardından mezuniyete hak kazandığını ifade eden Özer, şöyle konuştu: "Asıl sınavınız şimdi başlıyor. Artık hayat biz hocaların yaptığı gibi önce ders verip sonra sınava çekmeyecek, tam tersine her gün sınava çekecek ve sonra o sınavdan dersler çıkarmanızı bekleyecek. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum. Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor meslektir. Aldığınız eğitim ve bundan sonra edineceğiniz bilgi ve tecrübeyle, her türlü sorunun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum. Düşler gerçek olmayabilir ancak düş görmek gerçektir. Düş görmekten ve düşlerinizin peşine düşmekten korkmayın, çekinmeyin." BEÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu da sağlık hizmetlerinin bilgi ve emeğin yoğun kullanımını gerektiren, icrası kadar eğitimi de zor, meşakkatli ve özveri isteyen takım çalışması olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından, öğrenciler hemşirelik andını okudu. Özer'in çeşitli hediyeler verdiği okul birincisi Hatice Karaşahin, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz