BEÜ'de "Eduroam" Semineri

BİTLİS (AA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nca  "Eduroam" (Eğitim Gezintisi) konulu seminer düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nca "Eduroam" (Eğitim Gezintisi) konulu seminer düzenlendi. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Öğretim Görevlisi Fikri Ağgün, eduroamın avantajlarını anlattı. Ağgün, şöyle konuştu: "Eduroam üyesi bir kuruma misafir olarak giden bir kişi, kendi kurumu da eduroam üyesiyse herhangi bir kullanıcı adı ve şifreye ihtiyaç duymaksızın, o kurum ağı üzerinden internete bağlanabiliyor. Bunun için kullanıcıların yapması gereken tek şey, misafir olduğu kurumda yer alan eduroam kablosuz ağını, kendi kurumunun ağına bağlanır gibi tanımlaması." Dünya genelinde birçok Avrupa ve Asya ülkesinin eduroam hiyerarşisine dahil olduğunu bildiren Ağgün, Avrupa üniversitelerinin hemen hemen hepsinin eduroama dahil olduğunu ve kendi federasyonları üzerinden dünyadaki tüm eduroama dahil kurumlarca tanındığını kaydettti. Ağgün, "Türkiye genelinde ise TÜBİTAK ve ULAKBİM gibi kurumlarla birlikte üniversitemizin de içinde bulunduğu 72 üniversite, eduroam Türkiye ağına dahildir" dedi. Seminer, "BEÜ Eduroam Uygulaması" ve "Eduroam Ağına Erişim ve Cihazlarda Eduroam Ayarları" konulu sunumların ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: