BEÜ'de "Erişilebilirlik Ve Ulaşılabilirlik" Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konferansı düzenlendi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konferansı düzenlendi.

BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi katıldı.

Konferansta konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitede engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümünün olmasından dolayı, konferansın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

BEÜ'nün açtığı yeni programlarla değil, düzenlediği etkinliklerle anılacağını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Türkiye'de sadece üniversitemizde bulunan engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümü, önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek. Bu bölümdeki öğrencilerimizin istihdam sorunu olmayacak. İlk mezunları gerekli düzenlemeler yapılıncaya kadar bazı sıkıntılara göğüs gerecek. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile farklı projelere imza atmak istiyoruz."

Şükrü Poyraz ise eğitimli, genç, dinamik bir neslin, yaşlı bakımında önemli rol üstleneceğini ifade etti.

BEÜ'de bilimsel çalışmalar yapacak olan gençlerin yetişeceğini belirten Poyraz, "Mezun olduğunuzda istihdam sorunu yaşamayacaksınız. Kendiniz iş beğenmeyeceksiniz. Bitlis Eren Üniversitesi'nin genç olmasına rağmen, örnek bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Artık diplomalar çerçeve yapılıp duvarlara asılmayacak. Ülkemizde 8,5 milyon engeli var. Birçok ülkenin nüfusuna eşit engellimiz var" dedi.

Ülkede engelleri kaldırmak için federasyon olarak çalışma yaptıklarını bildiren Poyraz, 2002 yılına kadar evlerinden çıkamayan engellilerin, bu yıldan sonra artık toplumun içinde yerini aldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Poyraz, "Bu tarihe kadar evlerimizde hapis hayatı yaşıyorduk. Ebeveynlerimiz gardiyanlarımız olmuştu. Erişim ve ulaşım hepimizin hakkı. Sizlere her zaman yakın olacağız. Çağırdığınızda yanınıza gelerek tecrübelerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Yusuf Çelebi de "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konusunda konferans verdi.

Konferans sonunda Doğru, Poyraz ve Çelebi'ye plaket verdi.

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: