Beü’de İş Kur İrtibat Noktası İçin Protokol İmzalandı

Bülent Ecevit Üniversitesi ile İş Kur İl Müdürlüğü protokol imzaladı. Protokol kapsamında BEÜ’ye İş Kur...

Bülent Ecevit Üniversitesi ile İş Kur İl Müdürlüğü protokol imzaladı. Protokol kapsamında BEÜ’ye İş Kur irtibat noktası açılacak.

İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu ve beraberindeki uzmanlar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Mahmut Özer ile birlikte protokolü imzalayan İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, “Ülke genelinde, il müdürlüklerinde ve hizmet merkezlerinde görev yürüten iş ve meslek danışmanlarımızın yeni görev tanımlarında önemli bir kısmını da üniversitelerle işbirliği halinde yürütülmesi öngörülen üniversite öğrencilerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetleri oluşturmaktadır. Kurumumuzun rehberlik ve danışmanlık faaliyetlerinin etkinliği ve ulaşabilirliliğinin arttırılması, işbirliği kültürünün geliştirilesi amaçlarıyla üniversiteler ile bireysel ve grup halinde öğrencilere yüz yüze danışmanlık verilebilmesini sağlamak üzere bir İş-Kur irtibat noktası açılması ve kurum iş ve meslek danışmanlarının bu yerlerde görev alarak öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat ve görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama, Avrupa Birliği düzleminde iş arama ile ‘europass cv oluşturma’ gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmasının müspet sonuçlar sağlayacağı düşünüldüğünden genel müdürlüğümüzün teklifleri ile il müdürlüğümüz ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında protokol imzalanmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde iş ve meslek danışmanlarımızın bireysel ve grup görüşmesi yapmak suretiyle öğrencilere mesleki rehberlik konusunda danışmanlık yapabileceği bir İş-Kur irtibat noktası temin edilmiştir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendileri için doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi sağlanarak hem ülke kalkınmasına hem de gençlerin işsizlik sorununa bir nebze katkıda bulunabileceğini düşündüğümüz bu hizmetin hayırlı olmasını diler, rektörümüze katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Protokolü imzalayan BEÜ Rektörü Mahmut Özer, “Öğrencilerimiz tüm iş piyasısına hazırlanırken, CV’nin nasıl hazırlanaacğına, piyasadaki iş alanlarının takibine, iş görüşmelerine, her türlü alanda kariyer ile ilgili bilgiyi bu ofiste edinecekler. BEÜ olarak bir kurumumuzla daha iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ofiste görev alacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz