BEÜ'de Merkezi Kütüphane Oryantasyon Eğitimi

Bitlis Eren Üniversitesi'ndeki (BEÜ), öğrenci ve akademisyenlere, Merkezi Kütüphane Oryantasyon Eğitimi verildi.

Bitlis Eren Üniversitesi'ndeki (BEÜ), öğrenci ve akademisyenlere, Merkezi Kütüphane Oryantasyon Eğitimi verildi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphanesi tarafından BEÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen eğitimde konuşan kütüphaneci M. Sadık Kişi, merkezi kütüphanede 2009 yılında 663 olan materyal sayısının, 2013 yılında 12 bin 250'ye ulaştığını söyledi.

Kütüphane kurallarını da anlatan Kişi, "Kütüphaneye girerken cep telefonlarınızı kapatın ve içeride kullanmayın. Su dışında yiyecek ve içecekle kütüphaneye girmeyin. Sessiz olunuz ve diğer kullanıcıları rahatsız edecek davranışlardan kaçının. Raflardan aldığınız kitapları doğru yere koyacağınızdan emin değilseniz, masa üzerine bırakın. Ödünç verme ve iade işlemlerinizi ödünç bankosundan kimlik göstererek yapın" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitim, kütüphane kaynaklarının kullanımı, veri tabanları, veri tabanlarına kampüs dışı erişim (vpn bağlantısı) gibi konuların anlatılmasıyla sona erdi.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz