Beü’ye Yurt Dışından Büyük Rağbet

Bülent Ecevit Üniversitesinin akademik birimlerine 2013-2014 akademik yılı için yurt dışından kabul edilecek uluslararası (yabancı...

Bülent Ecevit Üniversitesinin akademik birimlerine 2013-2014 akademik yılı için yurt dışından kabul edilecek uluslararası (yabancı uyruklu) öğrenci kontenjanlarına 34 farklı ülkeden toplam 398 aday başvurdu.

Yabancı uyruklu öğrenci başvurularını internet üzerinden alarak dünyanın dört bir tarafından Türkiye’de yükseköğrenimlerine devam etmek isteyen adayların çevrimiçi (online) bir biçimde kolayca işlemlerini tamamlamalarına olanak sağladı. Yaptıkları online başvurular ile Zonguldak’a gelerek Bülent Ecevit Üniversitesinde yükseköğrenim görmek isteyen yabancı öğrencilerin ülkeleri ise şöyle: Afganistan, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Çad, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, K.K.T.C., Kanada, Kazakistan, Kenya, Kosova, Mısır, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Somali, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Suriye, Türkiye (Çifte Vatandaş), Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan. Bülent Ecevit Üniversitesinin öğrencisi olmak için başvuru yapan 398 adayın 125’i bayan, 273’ü erkek öğrencilerden oluşuyor.

Reklam
Reklam

Dünyanın çeşitli bölgelerinden Türkiye’ye gelerek Bülent Ecevit Üniversitesinde yükseköğrenim görme hakkı kazanan adaylar için önemli tarihler ise şu şekilde belirtildi:

“Asil Adayların Kayıtları: 12-16 Ağustos 2013; Yedek Adayların Web’de İlanı: 19 Ağustos 2013; Yedek Adayların Kayıtları: 26 -29 Ağustos 2013; 2. Yedek Adayların Web’de İlanı: 02 Eylül 2013; 2. Yedek Adayların Kayıtları: 04-09 Eylül 2013”

BEÜ’DE TÜRKÇE ÖĞRENECEKLER

Bülent Ecevit Üniversitesine kayıt hakkı kazanan yabancı öğrencilerin eğitime başlayabilmesi için bu hakkı kazandıkları yıldaki Türkçe düzeylerinin BEÜ’nün Türkçe Öğretim Merkezi olan Karaelmas TÖMER tarafından yapılacak Türkçe dil sınavından veya diğer kurum ve kuruluşlardan alınan ve denkliği Karaelmas (TÖMER) tarafından onaylanan Türkçe Dil Yeterlik belgeleri ile başarılı olduklarını belgelemeleri gerekiyor. Türkçe düzeyi yetersiz olanlar ise, izinli sayılacakları 1 (bir) yıl içerisinde Türkçe düzeylerini yeterli seviyeye çıkarmakla yükümlü olacaklar. İzinli olan adayların, kayıt hakkını kazandıkları yılı takip eden eğitim-öğretim yılı başında kayıt süresi içerisinde Türkçe düzeyinin yeterli olduğunu Karaelmas TÖMER’den veya YÖK tarafından kabul edilmiş Türkçe eğitimi veren merkezlerden alınan ve adayın başarılı olduğunu ispatlayan bir belgeyle belgelemeleri gerekecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: