Dilimizde Türkçe kökenli kelimelerin yanında farklı kökenli kelimelerin yer aldığı bir dildir. Farklı toplumlar tarih boyunca birbirlerini etkilemişlerdir. Özellikle dil açısından farklı toplumlar birbirlerini etkiler. Yabancı kökenli sözcüklerin yazımı karıştırılabilir. Genel olarak birleşik sözcükler, kısaltmalar ve ikilemeler yazımı zorlu olan kelimelerdir. Birleşik sözcüklerin ayrı mı bitişik mi yazılacağı, kısaltmaların yazımları ve aldıkları eklerin yazımı hata ile karşılaşılan kelimelerdir. Beyan etmek kelimesi ayrı mı bitişik mi yazıldığı karıştırılabilen bir sözcüktür.
Kelimelerin yazılı ve sözlü kullanımlarında bazı durumlarda hataya düşülebilir. Özellikle birleşik sözcüklerin yazımında sıklıkla sorunlar yaşanabilir. Beyan etmek yazımı karıştırılan bir sözcüktür. Beyan etmek TDK’ye göre bildirmek, söylemek, açıklamak ve bildirimde bulunmak anlamlarına gelmektedir. Beyan etmek sözcüğü günlük konuşma dilinde sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Beyan etmek doğru yazılışı ayrı olmalıdır. Beyan etmek sözcüğünü yazılı olarak kullandığımızda mutlaka ayrı olarak kullanmalıyız. Beyan etmek doğru yazılışı “beyan etmek” şeklinde olmalıdır.
Birleşik kelimelerin yazımı ile ilgili genel olarak bazı sıkıntılarla karşılaşılır. Özellikle yazılı anlatımda birleşik kelimelerin yazımında yapılan hatalar yazım yanlışlarına sebebiyet verir. Birleşik kelimelerin bazıları bitişik bazıları ayrı şekilde yazılmalıdır. Beyan etmek bitişik mi yazılır yoksa ayrı mı yazılır konusunda sorunlar yaşanan bir kelimedir. Beyan etmek bildirmek, söylemek, açıklamak gibi anlamlara gelmektedir. Günlük konuşma ve yazışma esnasında da sıkça kullanılan bir sözcüktür. Beyan etmek sözcüğü TDK’ye göre ayrı yazılması gereken bir sözcüktür. Beyan etmek sözcüğünü yazılı metinlerde kullanırken ayrı olarak yazmalı ve “beyan etmek” şeklinde yazmalıyız.