Beyaz Baston-Körler Haftası

7-14 Ocak Beyaz Baston- Körler Haftası nedeniyle Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Veysel DOĞANAY bir açıklama yaptı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel DOĞANAY Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

DOĞANAY yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Dünya genelinde her yıl ocak ayının ikinci haftası ( 7- 14 Ocak ) “Beyaz Baston- Körler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı, görme engelli vatandaşlarımızın bir kez daha hatırlanması, problemlerinin dile getirilerek, çözüm yollarının hayata geçirilmesidir. Görme engelli vatandaşlarımız; doğru bir eğitim ve destek aldıklarında birçok işi yapabilmektedirler. Toplum olarak bu konuda bilincimizin artması ile geçim sıkıntısı çeken görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarının azaltılması gerekmektedir. Görme özürlü vatandaşların, diğer vatandaşlar gibi eksiksiz yaşam hakkını kullanabilmeleri için politikaların geliştirilmesi gerekli olmuş ve bu konuda ülke genelinde bazı başarılı çalışmalar yapılmıştır.

Reklam
Reklam

Yarının engelli adayları olarak üzerimize düşen görevleri en iyi biçimde yapmak temennisiyle tüm görme engelli vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu bir gelecek diliyorum"dedi..

Ajans23/A.Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz