Dişlerde uygulanan güncel beyazlatma yöntemlerinin tanıtıldığı etkinliğe çok sayıda diş hekimi katıldı. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Alparslan, son dönemlerde bilginin yenilenme hızının çok yüksek olduğuna işaret ederek diş hekimliği gibi insan sağlığı alanında çalışanların bilgi ve teknolojiyi yakından takip etmesi gerektiğini kaydetti.
Alparslan, diş hekimlerinin öğrenciyken göremedikleri teknikleri meslek hayatlarında uygulamak zorunda olduklarını ifade etti. Dişlerde uygulanan yeni beyazlatma yöntemleri hakkında bir sunum yapan Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hülya Erten ise günlük hayatta artık insanların dış görünüşlerine önem verdiklerini belirterek yapılan bir araştırmaya göre iletişim sırasında en çok dikkat çeken bölgelerin gözler, dudaklar, diş ve diş etleri olduğuna dikkat çekti.
Diş hekimliği alanında son dönemde hasta profilinde değişiklikler olduğunu anlatan Erten, estetiğe aşırı düşkün olup vücudunda çeşitli değişiklikler yapan kişiler olduğunu söyledi. Erten, dişte iç kaynaklı ve dış kaynaklı renklenmelerin yeni yöntemlerle kısa sürede giderilebildiğini ifade etti.
Etkinliğe katılanlar daha sonra uygulamalı eğitimden geçirildi. Uygulamalı eğitimde özel ışık yöntemiyle dişlerin beyazlatılması işlemi anlatıldı. Prof. Dr. Erten yaptığı açıklamada teknolojinin gelişmesiyle birlikte cihazlarda da gelişmeler olduğunu belirterek, diş beyazlatmada yeni bir yöntemin uygulandığını anlattı. Bu yöntemler bazı kimyasal maddelerin kullanıldığını dile getiren Erten, hidrojen peroksit ve karbonit peroksit gibi kimyasal maddelerin özel ışık cihazları ile aktive edilmesi suretiyle beyazlatma işleminin gerçekleştirildiğini anlattı.
Hastaların uzman diş hekimlerine başvurmaları halinde bu yöntemle 1 veya 2 seansta güzel dişlere kavuşabileceklerini ifade eden Erten, 1 seansın yaklaşık 1 saat sürdüğünü kaydetti. Erten, bu yöntemin çok maliyetli bir yöntem olmadığını, Gazi Üniveritesi'nde bu konuda uzman hekimlerin ve gerekli cihazların bulunduğunu bildirdi. Yeni beyazlatma yöntemi daha sonra iki hasta üzerinde uygulandı. Uygulama sırasında hastaların dişlerine önce hidrojen peroksit ve karbonit peroksit maddesi içeren özel bir jel sürüldü.
Özel jel sürülen dişlere plazma ark ismi verilen cihazla özel ışık tutuldu. Dişlere 20 dakika boyunca ışık verilmesinin ardından, diş üzerindeki jeller temizlendi. Uygulama sonrasında hastaların daha beyaz dişlere kavuştukları gözlendi. Eğitim etkinliğine katılan diş hekimleri, uygulama sonunda hastaların dişlerini yakından inceledi.
(İHA)