Beyaz eşya ile bilişimin devlerinden kısa mesaj ile çalışan akıllı klima

Beyaz eşya sektörünün önde gelen isimlerinden Vestel ile GSM sektörünün lideri Turkcell, cep telefonuyla kontrol...

Beyaz eşya sektörünün önde gelen isimlerinden Vestel ile GSM sektörünün lideri Turkcell, cep telefonuyla kontrol edilebilen akıllı klima üretti.
Vestel ve Turkcell akıllı ve bağlanabilir ürünler ortaya koyma vizyonuyla stratejik bir işbirliğine imza attı. İş ortaklığının ilk ürünü; cep telefonuyla kontrol edilebilen Türkiye’nin ilk ve tek akıllı kliması Vestel Smart Plus oldu. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ortak düzenledikleri basın toplantısıyla; ürünün tanıtımını yaptı.
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül yeni ürünlerini, “Beyaz eşya teknolojisiyle mobil iletişim teknolojisini buluşturan Vestel Smart Plus, klima pazarını akıllı ürünlerle geliştirme yolunda bir devrim.” olarak niteledi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de işbirliklerini, “Mobil teknolojileri kullanarak fark yaratmaya en güzel örnek bu işbirliği olacak.” şeklinde tarif etti.
ÇALIŞTIRMAK İÇİN KISA MESAJ ATMAK YETERLİ
Vestel’in yeni klima serisinin ürünü Smart Plus, GSM teknolojisi ile cep telefonundan kumanda ediliyor. Klimada ilk kez Vestel’in kullandığı teknoloji, klimayı bir kısa mesajla uzaktan çalıştırmayı ve ortamları arzu edilen sıcaklığa kavuşturmayı mümkün kılıyor. A enerji sınıfında yer alan klima, sağladığı enerji verimliliğini yüksek performansıyla da destekliyor. Soğutma ve ısıtma modunda yüksek performans katsayısına sahip seri, aynı BTU segmentinde yer alan eşdeğer klimalara göre yüzde 10 daha fazla performans gösteriyor.
Söz konusu klimayı cep telefonu ile kumanda edilebilme özelliği tüm operatörler için geçerli olacak. Akıllı klimayı satın alan Turkcell kullanıcılarından ise ilk 3 yıl SMS ücreti alınmayacak. Klimaya SMS atıldığında, komutun iletilip iletilmediğine dair geri bildirim mesajı üretilecek. Vestel, ilk 3 yıl boyunca operatör ayrımı yapmaksızın 450 SMS’e kadar geri bildirim ücretini kendisi karşılayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz