Beyaz et ve yumurta fiyatı ucuzladı

ANTALYA (İHA) - Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde kuş gribine rastlanması, beyaz et ve yumurtaya talebi azaltırken fiyatlarda düşüşe sebep oldu.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ndeki vatandaşların yetkililerin 'tehlike yok' açıklamalarına rağmen beyaz eti tercih etmemesi, satışların düşmesine yol açarken, kasapları ve üreticileri zor durumda bırakıyor. Kuş gribi, beyaz et ve yumurta satışlarında buna bağlı olarak da fiyatlarda düşüşe neden oluyor. İlçedeki esnaf, işyerlerinin camlarına astıkları yazılarla fiyatlarda indirim yaptıklarını duyurarak, satışları artırmaya çalışıyor. Korkuteli İlçesi'nde bir koli yumurtanın fiyatı 4 YTL'den 2,5 YTL'ye, 1 kilo piliç fiyatı ise 4,4 YTL'den, 2,25 YTL'ye kadar düştü.

Reklam
Reklam

Alp Eren Kazak isimli esnaf, satışların yüzde 50'ye yakın düşüş gösterdiğini belirterek, "Satışlardaki düşüş ise etikete yansıdı. Şu anda kilosu 2,25 YTL'ye piliç satıyoruz. Yumurta fiyatlarında da yüzde 50'ye varan bir düşüş yaşandı. İlçede tüm satıcılar, yumurtanın kolisini 4 YTL'den 2,5 YTL'ye indirdi. Vatandaşlarımız da beyaz et ve yumurta alırken seçici olmaya başladı. Bunu en az zararla kapatmaya çalışıyoruz. Kuş gribi vakası fazlasıyla abartıldı. Üreticiler olarak rahatsızlık duymaya başladık. Kuş gribi yayılmış olsaydı o bölgelerdeki tüm kanatlı hayvanlar ölürdü. İlçemizde bir tek hayvan bile ölmedi" diye konuştu.