Beyaz Önlüklü 'şiddet' Protestosu

Adana'da hekimler, sağlık alanında yaşanan ve son günlerde tırmanışa geçen şiddet olaylarını protesto etmek için...

Adana'da hekimler, sağlık alanında yaşanan ve son günlerde tırmanışa geçen şiddet olaylarını protesto etmek için beyaz önlükleri ile eylem yapıp 'siyah kurdele' taktı.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde bir araya gelen sağlık çalışanları, burada üzerinde Gaziantep'te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ın fotoğrafı ve bu fotoğrafın hemen yanında yer alan 'Sırtımızdan Vurulduk Yastayız' ifadesinin yer aldığı bir pankart taşıdı. 'Hekime uzanan eller kırılsın', 'Halkımız uyuma doktoruna sahip çık' şeklinde slogan atan grup adına konuşan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, sağlık çalışma ortamının, özellikle son yıllarda şiddetin en yoğun yaşandığı alanlardan biri haline geldiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

'Size kapısını açmayan başhekimin kapısını kırarak girin' anlayışının, bugün artık hekimlere şiddet ve ölüm olarak geri döndüğü yorumunda bulunan Ökten, "Uygulanan sağlık politikalarından vatandaşın memnuniyet oranının sürekli olarak arttığı söylenmesine karşın, sağlık çalışanlarına özellikle hekimlere yönelik şikayet ve şiddetin artması açıklanamamaktadır. Aslında biz bu artışın nedenlerini biliyoruz. Tüm bu yaşananlar, 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir sonucudur. Bu proje uygulanırken, hekimlere ve mesleğimize yönelik olarak kullanılan onur kırıcı söylemler ve uygulamanın sadece tek taraflı olarak hasta haklarına yönelik uygulamaları, bizleri bugünlere getirdi" dedi.

TBMM çatısı altında konuyla ilgili bir meclis araştırması başlatılması ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da bunu desteklediğinin açıklamasını talep eden Ökten, TCK'ya caydırıcı veya önleyici bir yasa maddesi eklenmesi, SABİM'e yapılan şikayetlerin sağlıkçı/hekimlere yönelik tacize dönüşmesine yol açan kullanımının bir mekanizma ile düzeltilmesi önerilerini de gündeme taşıdı. Sağlık kuruluşlarında şiddet açısından risk değerlendirmeleri yapılarak, belirlenen önlemlerin yürürlüğe konulmasını isteyen Ökten,

Reklam
Reklam

bu tür saldırılara maruz kalan sağlık çalışanlarının yakınlarının da geleceğinin güvence altına alınması gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamanın ardından eylemciler 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: